Suomenkielisten r’n’b-biisien tekeminen makuuhuoneeseen ei ole helppoa – Ina onnistuu niissä silti

Karim Awad

Uusin julkaisu lupaa lisää raikasta r’n’b- ja lattarimeininkiä.

Tuoretta soundia suomalaisella r’n’b-kentällä tekevä Ina ei välttämättä sano vielä useimmille kadunkulkijoille mitään, mutta nimi kannattaa tarkistaa viimeistään nyt. Nostimme laulajan alkusyksystä yhdeksi kotimaisen r’n’b-skenen nousevista uusista lupauksista, eikä tulokkaan tuore single Kaiken varalta ainakaan vähennä odotuksia.

Kappaleella laulaja tuo väriä kaamosajan keskelle muistuttaen ettei mikään ole varmaa ja luvattua. Tai no, ainakin nuoren naisen kasvutarinalle on luvassa jatkoa.

Kappale on artistin neljäs suomenkielinen sinkku. Uusi laulukieli onkin tuntunut Inasta alun pienen jännityksen jälkeen todella hyvältä.

– Mähän en oikeen ollu kokeillu ees ikinä kunnolla laulaa suomeks paitsi tietty radion päälle, mutta sit ku sitä kokeili niin mielikin muuttui nopeasti. Ku ei sitä tarvinnukkaan laulaa niinkun muut vaan siihenkin sai sen oman twistin mitä olin jotenki epäröinyt aina, Ina täsmentää.

Studiolla ärräpäitä lentelee edelleen, sillä Inan mukaan suomi vaatii laulukielenä huomattavasti enemmän miettimistä kuin englanti. Hän on sanookin olevansa todella tarkka käyttämistään sanoista.

– Vaikka joku rimmais ja tarkottaa just sitä mitä sen pitääkin, niin mulle moni sana särähtää korvaan ja ei vaan oo kovin kaunis. Mutta ihan itteensä tässä voi vaan syyttää kun haluaa tehä esimerkiksi niitä makuuhuone-r’n’b-biisejä. Haasteita oon ainaki asettanu itelleni. Mut ai että me ollaan myös onnistuttu niissä niin kauniisti.

Vaivannäkö on joka tapauksessa kannattanut, sillä kielenvaihdos on tuonut Inalle paljon uusia kuuntelijoita. Lisäksi alkuvuodesta alkanut yhteistyö Sonyn kanssa on nostanut jo aiemmin musiikkia julkaisseen Inan näkyvyyttä.

– Tietty kuunteluita on tullu enemmän mutta myös se kuuntelijoiden kohtaaminen on tullu erilaiseksi. Eikä aikasemmin kukaan oo tunnistanu mua mistään. Siitä kyllä hämmennyn pahasti, hah.

Tällä hetkellä Ina valmistelee ensi vuonna julkaistavaa albumiaan, jota hän kuvailee eeppiseksi. Tuottajana projektilla toimii Nikolai Alho, jonka kanssa nainen on painanut hommia jo ainakin viiden vuoden ajan.

– Oon mä miettiny välillä muidenkin tuottajien kanssa työskentelyä koska Nikolai saa vielä hermoromahduksen mun takia ku joutuu kuuntelemaan mun mood swingsejä, hahhha!

Tähän asti kaksikon muodostama koneisto on niistä huolimatta toiminut niin hyvin että siitä on ollut jopa vaikea päästää irti. Se ei kuitenkaan poissulje mitään jos joku kiinnostava tuottaja ehdottaa yhteistyötä.

– Kumpiki tietää mitä halutaan ja ollaan niin suoria toisillemme että sitä ei varmasti heti muiden kanssa saa. Mutta vastaus on kuitenkin kyllä ja se on varmasti tapahtumassa jossain kohtaa tässä. Niinkun Instagramissakin aina sanon: sähköpostini odottaa bängereitä!

Inan kappaleilla ei ole toistaiseksi kuultu fiittaajia. Olisiko artistilla itsellään mielessä ketään kenen kanssa haluaisi päästä samalle raidalle?

– Oonko kauhee jos en kerro? Jos vaikka muutama niistä haaveista tapahtuu enkä haluu spoilata mitään? Okei yhden saatte, koska se on ollu mun haave niin kauan. Stig! Ja vielä sillä Stig Dogg -menolla niin ai että!