Keulintaan kuuluu vastata kovemmalla keulinnalla – ainakin jos Silkinpehmeeltä kysytään

Samuli Vienola

Uuden singlen julkaissut Silkinpehmee tuo tyhmät läpät ja samalla myös aivosolut takaisin.

Syksyllä hehkutetun El Suave -albuminsa julkaissut Silkinpehmee ei turhaan kuluta vaihtopenkkiä räppipelissä. Elämänsä iskussa olevalla pitkän linjan tekijällä on jo nyt tekeillä uusi pitkäsoitto, jonka ensimmäisenä singlelohkaisuna toimii kappale nimeltä Itkua.

Ennakkopalalla tamperelaislähtöinen artisti saa tulitukea kahdelta – tai oikeastaan kolmelta – tuottajakollektiivi Recluse Crew:n jäseneltä. Biitistä vastaa Jake the Break, kun taas kertosäkeeseen Staffro on scratchannut kanssaan samaan Kivat Pojat -kokoonpanoonkin kuuluvaa BennyBeniä.

Homman nimi on suoraselkäisesti ja anteeksipyytelemättömästi hiphop SP:n pyyhkiessä ”mulle ei vittuilla” -hengessä pöytää erinäisillä kommentaattoreilla. Vaikka kappaleella ei suoraan dissatakaan ketään, on mukana pientä piikittelyä esimerkiksi jo lopettaneen kollegan suuntaan: ”Menestyjäräppäri keuli mulle mun flow’sta / ettei tolla meiningillä undergroundista nousta (okei) / mä olin että kiitti kun sä koutsaat / ja kerrot et sun manageril on Exceli sekä Flowchart (wow)”.

Kalevan poika on viimeaikaisen julkaisutahtinsa huomioiden antanut tulevalle albumilleen vähintäänkin osuvan työnimen, sillä se on Työmiehen poika. Ensi vuodelle kaavaillun platan kantavana teemana tulee olemaan omista nuoruuden lähtökohdista irtautuminen sekä uusien juurien kasvattaminen.