Spekti julkaisee kolmannen albuminsa lokakuussa – viimeisellä singlellä mukana Timo Pieni Huijaus

Spektin kaksi edellistä singleä Ennen ku mä delaan ja Pitkä perjantai ovat striimanneet kumpikin lyhyessä ajassa kultaa.
Joey Palmroos

Kulissien takana paluuta tekevän TPH:n kolmannelle levylle ei toistaiseksi ole julkaisuajankohtaa.

Kolmannen pitkäsoittonsa lokakuiseen julkaisuun valmistautuva Spekti julistaa lyhyen ja vähälumisen kesän virallisesti loppuneeksi levyn viimeisellä singlelohkaisulla La Vida Lokakuu. Erityisen huomionarvoista on se, että kappaleella on mukana paluuta suunnitteleva Timo Pieni Huijaus.

Vierailu on TPH:n ensimmäinen lähes viiteen vuoteen millään Rähinä Recordsin julkaisulla. Edellinen Rähinän julkaisu jolla miestä kuultiin olikin juuri Spektin joulukuussa 2014 julkaistu kakkosalbumi Macho Fantastico. Mies oli äänessä myös soolouralle lähteneen Trilo-Geen Diktaattorimies-debyyttialbumilla, joten TPH-fiiteistä Nordean ex-sijoitusjohtajan albumeilla voidaan puhua jo traditiona.

Sittemmin porvoolaislähtöiseltä räppäriltä on kuultu ainoastaan muutamia fiittejä. Viimeisin niistä ennen Spektin singleä oli WYK:n eli Tarbash Luodin ja Avionin Prinssin Hahmoterapia-kappaleella, jonka toisena vierailijana toimi Kalle Kinos.

Blockfesteillä TPH vahvisti Klangille olevansa tekemässä kolmatta albumiaan. Samoin Rähinän puolelta Timon on kerrottu olleen studiossa. Uutta materiaalia odotellessa voit kuunnella TPH:n värssyn Spektin tuoreelta raidalta alta.