”Oulun Gang Starr” tulee taas – tiedossa on jo toinen pitkäsoitto vuoden sisään

Mactopiasta on kuultu kaksikon esikoisalbumin jälkeen myös Rekamin Zelenoff-singlellä.

Mactopiaksen ja Jiiaan kakkosalbumin julkaisee 3rd Rail Music.

Mitä yhteistä on taannoin Spotifyyn kaksi ensimmäistä albumiaan lopultakin saaneella Flegmaatikot-ryhmällä ja oululaisella Mactopias x Jiiaa -kaksikolla? Molemmat kokoonpanot tekevät totta kai suomiräppiä ja molempien soundimaailma ammentaa 1990-luvun hiphopista, mutta mitä muuta?

No, kumpikin kokoonpano on (tietoisesti tai tiedostamatta) lainannut DMX:n vuoden ’98 reseptiä ja saanut kakkosalbuminsa julkaisukuntoon saman vuoden sisällä kuin esikoislevynsä. Lisäksi kummankin ryhmän toisen albumin kanteen on päätynyt Akain legendaarinen MPC 2000XL -samplerisekvensseri.

Luit oikein: Klangin alkuvuodesta haastattelema Mactopias ja hänen tuottajansa Jiiaa ovat saaneet valmiiksi uuden albuminsa. Muun muassa Gang Starrin inspiroiman tiimin toinen levy kantaa nimeä 2000XL ja sen julkaisee 3rd Rail Music. Pitkäsoitto on duon ensimmäinen Raiteella, sillä helmikuussa ilmestyneen 1991-debyytin julkaisi sittemmin ainakin Loasteezen artistirosteriinsa haalinut Mörssi Records.

Kymmenen raidan pitkäsoitto julkaistaan perjantaina 11. lokakuuta, ja siitä on tulossa myöhemmin myös vinyylipainos. Levyn kannen ja kappalelistan näet Instagram-postauksesta alta – fiittaajia ei ole mukana tälläkään kertaa.

https://www.instagram.com/p/B236itWlMlo/