Shakkii-duo luo omaehtoista, eleganttia ja ajatonta musiikkia

Jaakko Jylhä

Aksimin ja Joosu J:n muodostama uusi kokoonpano julkaisi debyyttisinglensä.

Pitkän linjan tuottaja-MC Aksim ja soolouransa ohella muun muassa Korstoraatiosta tunnettu Joosu J ovat perustaneet yhteisen kokoonpanon nimeltä Shakkii, kuten uutisoimme aiemmin. PME Records on nyt julkaissut yhtyeeltä ensimmäisen singlen, jonka nimi on 23 leukaa.

Vaikka kyseessä on molemmille uusi juttu, niin ihan ilman mitään aiempaa yhteistä historiaa kaksikko ei ole projektia aloittanut. Joosu J oli aiemmin vieraillut Lytän kanssa Aksimin Benzi-kappaleella, joka on osa Kemmuru-jäsenen vuoden 2017 Kymmenen euron kesämekot -albumia.

Bändi sai alkunsa yksittäisen biisin tekemisestä Aksimin heitettyä ensin muutamia biitin- ja biisinraakileita Joosu J:lle. Kun duo huomasi että homma toimii, niin heillä oli nopeasti kasassa kolme demoa.

– Pikkuhiljaa prosessi muodostui niin molemminpuoliseksi sävelien ja sanoitusten suhteen että tuntui luonnolliselta kutsua sitä bändiksi, vaikka Joosun rooli on enemmän esillä solistina ja etenkin noissa räppiosuuksissa, Aksim kertoo.

Nimensä Shakkii sai yhtyeen työtilana toimivasta huoneesta joka on täynnä shakkilautoja. Lisäksi sillä on syvempikin merkitys: shakki on elegantti ja ajaton peli, johon tarvitaan kaksi pelaajaa.

– It’s art man, Joosu J kuittaa.

– Lyrical art bangers, lisää Aksim.

Katso Tikkakoskella kuvattu 23 leukaa -musiikkivideo alta. Videosta vastaavat JJOHANNESS ja Jiyar Seyyedi.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.