Sebastian Da Costa ja Timo Pieni Huijaus tekivät oodin hiphopille – kappaleelle kuvattiin myös visuaalit

Videon saanut single enteilee vaasalaisartistin uutta projektia.

Tarkistus alas. Sebastian Da Costalla on jaloissaan mustat mattaversiot Timberlandin ikonisista 6-Inch Premium Booteista.

Se on ainoastaan oikein, sillä vaasalaisartistin uuden Timssei-singlen keskiössä ovat samaiset hiphop-kuvastoon jo ysärillä jälkensä pysyvästi painaneet Timberlandin kengät. Mistään kaupallisesta yhteistyöstä tai puhtaan materialistisesta hehkutuksesta ei kuitenkaan ole kyse, sillä kappale käyttää klassikkokenkiä ikään kuin metaforana tai symbolina jollekin suuremmalle.

– Kasvoin kahden kulttuurin välissä niin kuin kyseessä oleva kenkä. Alun perin työväenluokalle suunniteltu kenkä sopii hyvin mun flow’hun, teen rehtiä duunia musan eteen ja kova asenne siihen päälle, Sebastian Da Costa avaa konseptia.

Kaikki brändit eivät ole aina olleet innoissaan suosiostaan hiphop-piireissä, mutta usein sama kohderyhmä on myöhemmin otettu suorastaan syleilyyn. Sebastian Da Costa löytääkin esimerkiksi juuri Timberlandin ja hiphopin yhteisestä matkasta yhtymäkohtia omaan elämäänsä.

– Vaasaan asetuttiin perheen kanssa vuonna ’90. Silloin meininki oli eri ja suoraan sanottuna joidenkin mielestä en sopinut katukuvaan. Näin alkoi sopeutumistaistelu omalla takapihalla, artisti kertaa.

Sebastian Da Costan ohella Timsseistä sylkee Timo Pieni Huijaus, joka linkkasi vaasalaiskollegansa kanssa keväällä kappaleen scratcheista vastaavan DJ Mista S:n kautta. TPH:ta jo Rähinä Recordsin Pommi-mixtapesarjan ajoilta asti kuunnellut Da Costa kertoo biisin syntyneen samoihin aikoihin.

Marraskuussa biisille purkitettiin video, johon taltioitiin materiaalia useassa eri lokaatiossa. Kuvauspaikkoina toimivat Vaasa, Seinäjoki, Tampere ja Helsinki, jossa kaksikko otti viimevuotisten Luokka-videoiden tapaan haltuunsa Forumin The Athlete’s Foot -liikkeen.

– Osasyy tähän oli se, että meidän tiimi on hajallaan ympäri Suomen, omaa Krooninen-levymerkkiään luotsaava Sebastian Da Costa selittää.

Timssei enteilee tuotteliaan ja vasta kesällä edellisen EP:nsä julkaisseen artistin seuraavaa projektia, jonka työnimi on Kahdeksan tyyliä. Kuten arvata saattaa, on sille tulossa kahdeksan raitaa.

– Tracklistaa en ole vielä viitsinyt lyödä lukkoon, koska studiolla syntyy toinen toistaan kovempia raitoja jatkuvasti. Homma kasvaa silmissä!

Nälkää siis riittää edelleen. Sebastian Da Costalla onkin tähtäin korkealla.

– Rehellisesti, vain listojen kärkipaikat kiinnostelee, eli hommiin!

Tsekkaa Timssei-kappaleen tuore musiikkivideo alta. Ohjauksesta vastaavat Da Costan ohella Kimmo Karinen ja Vili Petäjämäki.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.