Rähinä Records päästää uuden artistisukupolven irti – ensimmäisenä kentälle saapuu Leo Luthando

Toni Karén

Elastisen suojatti julkaisi kolmen raidan EP:n.

Viime vuonna Kaiku Entertainmentin kanssa yhteen lyöttäytynyt Rähinä Records on julkaissut pitkästä aikaa uutta materiaalia kokonaan uudelta artistilta. Kyse ei ole kuitenkaan lokakuussa labelille sainatusta Areksesta, vaan Elastisen suojatista Leo Luthandosta.

Elastinen tapasi 17-vuotiaan suojattinsa toimiessaan Idolsin tuomarina Sini Sabotagen jalanjäljissä. Tällä hetkellä kuudetta soololevyään valmisteleva Rähinä Recordsin keulahahmo vakuuttui Leon karismasta heti ensikohtaamisesta lähtien.

– Kun kohtasin Leon Idols-kuvauksissa, hänen läsnäolonsa ja eritoten lahjakkuutensa jätti heti lähtemättömän vaikutuksen. Olen onnellinen päästessäni auttamaan häntä heti matkan alusta. Leo on todellinen tulevaisuuden lupaus, Elastinen hehkuttaa levy-yhtiön tiedotteessa.

Ohjelmassa Leo esitti muun muassa Rähinän alkuperäiseen ydinryhmään kuuluneen Avaimen Punainen tiili -klassikosta oman tulkintansa. Mikäli lähetys jäi syksyllä näkemättä, niin pääset tarkastamaan vedon alta.

Leo tuli kilpailussa toiseksi ja allekirjoitti sopimuksen Rähinä Recordsin, Kaiku Recordingsin ja Universal Musicin kanssa nopeasti ohjelman jälkeen. Nyt studiotyöskentelyn ensimmäiset tulokset on julkaistu artistin debyytti-EP:llä.

Tiloihin-nimeä kantava kokonaisuus sisältää kolme kappaletta. Nimikkoraidan lisäksi mukana ovat kappaleet 02210 ja Äidille, joista jälkimmäinen on tulokkaan oma suosikki. 02210 kuultiin hieman toisenlaisessa muodossa Idolsissakin.

Leo Luthando adoptoitiin Suomeen puolentoista vuoden ikäisenä. Sitä ennen hän oli vanhempiensa hylkäämänä Etelä-Afrikan Johannesburgissa. Teini-ikäisenä hänet huostaanotettiin, ja rauhoittumisen jälkeen musiikki on antanut suuntaa elämälle.

– Mulla on tällä hetkellä ihan huippufiilikset, onhan tämän eteen tehty hommia jo pitkään. Olen tosi iloinen jokaisesta EP:n biisistä ja siitä, miten ne tuovat musiikillista monipuolisuuttani esiin. Tällä hetkellä odotan eniten sitä, että pääsen tekemään lisää sitä mitä rakastan, eli musiikkia. Tämä on vasta alkua, Leo Luthando kommentoi.

EP:n nimikkokappaleesta on tulossa lähiaikoina myös musiikkivideo. Kuuntele tuore EP alta.