Propsit tatuoinnin muodossa: Loasteeze

Loasteeze poseeraa illan hämärässä.
22-vuotiaalla Loasteezella on toistaiseksi vain yksi leima.
Iiro Kuosmanen

Nuoren moniosaajan ensimmäinen tatuointi on omistettu vuonna 2015 kuolleelle rap-artistille.

Yhä useammalla on 2010-luvulla tatuointeja, ja monilla niihin liittyy jokin isompikin tarina. Ei ole mitenkään poikkeuksellista, että ihoon on ikuistettu omassa elämässä tärkeiden kappaleiden sanoituksia tai musiikillisia innoittajia.

Klangin ensimmäisessä juttusarjassa nähdään, millaisia leimoja suomalaiset ovat ottaneet kuuntelemiensa artistien inspiroimina. Hommassa on kuitenkin pieni koukku: tällä kertaa keskiössä ovat kotimaisen urbaanin musiikin tekijät, joilla on tatuointi jostakin toisesta saman genren artistista.

Ensimmäisenä valokeilaan otetaan MC:nä, DJ:nä ja tuottajana tunnettu Loasteeze. Hänen käsivarteensa hakatun inkin näkemisen pitäisi soittaa kelloja ainakin kaikkien Boot Camp Clik-, Heltah Skeltah– ja Duck Down -diggareiden kohdalla.

– Pitkään olin ilman tatuointia ja oli tarkoitus elää elämä niin, mutta yksi päivä tuli mieleen että voisin ottaa sellaisen Seanin Pricen muistoksi. Seanin kuolema iski kovaa itseeni, sillä en ikinä päässyt näkemään häntä livenä saati tapaamaan.

Mutta miksi nimenomaan Ruck?

– Sean Price oli niitä äijiä, että jos sen nimi luki biisin tiedoissa niin niitä muita artisteja ei edes kannattanut vaivautua kuuntelemaan. Heh. Skidistä asti Sean on ollut itselleni yksi tärkeimmistä artisteista, jonka biisejä tulee kuunneltua joka päivä, Steezy toteaa.

Itselleen ehkä tärkeimmäksi P:n julkaisuksi Loasteeze nostaa vuoden 2005 Monkey Barz -levyn ja etenkin sen Onion Head -raidan. Toinen yksittäinen tärkeä träkki Steezylle on Stop, joka on mukana muutama vuosi myöhemmin julkaistulla Jesus Price Supastar -pitkäsoitolla.

– Ostin J Dillan Donutsin samaan aikaan ja molemmissa oli sämplätty samaa biisiä. Seanilla on myös lukemattomia fiittejä jotka ovat kuuntelemisen arvosia. ”You can’t rap, understand man you can’t rap!”

Helsinkiläisen Heir Tattoon Noran tekemä tatuointi on melko tuore, sillä Loasteeze otti sen vasta kesäkuussa. Se on samalla ainakin toistaiseksi 22-vuotiaan hiphop-artistin ainoa leima.

– Muita tatuointeja itseltäni ei löydy, ehkä tulevaisuudessa. Yksi toiseen artistiin liittyvä tatuointi on suunnitteilla, mutta katsotaan…

https://www.instagram.com/p/BkNn13xFis0/?taken-by=loasteeze