PME:n uusin sainaus julkaisi EP:nsä – haastattelussa LILBRO

Samuli Vienola

Tulokasartisti sai kipinän hiphopiin klassikkonimien kautta.

PME Records ilmoitti aiemmin tällä viikolla uudesta artistisainauksestaan, joka on nimeltään LILBRO. Nyt raumalaislähtöinen tulokas on julkaissut labelilla omaa nimeään kantavan EP:n, joka sisältää yhteensä viisi kappaletta.

Uunituoreen miniplatan vastaavana tuottajana on toiminut GoodJobLarry. Turkulaistuottajan aiempiin yhteistyökumppaneihin lukeutuvat muun muassa tälläkin EP:llä esiintyvät TIPPA ja FETTI.

Melodista räppiä tekevä LILBRO käsittelee EP:llään nuoren miehen tunnetiloja, joissa pääosassa ovat ihmissuhteet. Musiikkia artisti on opetellut tekemään alusta asti itse, sillä varaa laulutunteihin tai biittien ostamiseen muualta ei ollut.

Mutta kuka on LILBRO? Lue Klangin haastattelu alta.

Kuka oikein on LILBRO ja mistä artistinimesi tulee?

”Muistan kun skidinä liikuin vanhempien jäbien kanssa samoissa porukoissa ja tietty nuorimpana monet kutsu muo pikkuveljeks. Ehkä vähän ironinen nimi samalla, jos miettii jenkkien lil-räppäreitä, mut se jotenki toimi itelle.”

Miten kauan olet tehnyt musaa ja mistä innostus musiikintekoon lähti?

”Oon alottanu kirjottamaan ekaa kertaa varmaan noin 11-vuotiaana, mut mun ekat biisit tein ku olin 16-vuotias. Oon käynyt musaeskarit, musiikkiluokat ja lopulta freestyle oli se joka sai mut musiikintekoon. Muistan myös vielä kun ekaa kertaa kuullu Huge L:ää ja Avainta tai jenkeistä 2Pacia ja Biggietä, jotka sai mut rakastumaan hiphoppiin.”

Kumpi on kovempi: Biggie vai ’Pac?

”Tää on mulle tosi paha, koska skidistä asti kuunnellu molempia, mut mä sanon et Biggie on vaikuttanut muhun enemmän. Sen flow ja ääni sai mut koukkuun sen musiikkiin.

Omat suosikit Biggien tuotannosta?

Hypnotize ja Who Shot Ya? soi vielä tänä päivänäkin kuulokkeissa.”

Ketä haluat musiikillasi tavoittaa? Mitä haluat musiikillasi sanoa tai välittää?

”Mä koitan tavottaa ehkä kaikkia jollain tietyllä tasolla. Mun musiikki on tosi monipuolista, eli jokaiselle löytyy varmasti jotain mistä kiinnostuu. Mä tahdon et mun taide saa ihmiset tuntemaan eri tunteita. Se voi olla iloa, surua tai rakkautta. Mulle on tärkeetä, jos edes yksi kuuntelija voi vähän edes samaistua biisiin.”

Miten määrittelet hyvän musiikin? Esimerkkejä tänä vuonna tulleista hyvistä levyistä tai kappaleista?

”Musta hyvä musa on sitä mikä saa sut uppoutumaan siihen biisiin tai että se saa sut tuntee jotain tunnetta. Tällä hetkellä omat kärkinimet on The Weeknd, Don Toliver, Frvrfriday ja Suomesta BEHM. ”

Mikä viime aikoina kuuntelemasi kappale on teksteiltään sellainen että olisit yhtä hyvin voinut kirjoittaa sen itse?

”Mulle se biisi ois The Kid LAROI:n Without You. Se biisi kosketti muo vähän toisella tavalla, kuin ehkä miten LAROI sen ajattelee. Mulle se toi muistot siitä kun on menettäny läheisen. Ehkä tulevaisuudessa multa tulee biisi siihen asiaan liittyen.”

Oletko jo keikkaillut?

”Ennen kun korona rajotti tapahtumia, ehdin vetää muutaman keikan, mut toivon että ens vuosi näyttäis paremmalta ja pääsisin kehittämään itseeni live-esiintyjänä. Esiintyminen on aina ollut itselle tosi tärkeetä, koska sillon kuuntelijat oppii tuntemaan sut paremmin.”

Miten päädyit PME:lle?

”Viime kesällä ku julkastiin Summer Nights-biisi, se alko saamaan huomioo tosi nopeesti, mikä sai levytysyhtiöt kiinnostumaan. Mulle alko tulee parin kuukauden sisällä monia haastatteluja eri yhtiöiden kanssa, mutta olin kuitenki päättänyt etten kiirehdi ja ota heti sitä ensimmäistä sopparia. Sit yks ilta VilleGalle tuli heittää mulle Instassa viestiä ja kyseli kiinnostaisko muo tavata. PME on itellä ollut aina se unelmalafka ja sovittiin tapaaminen. Siinä jo ekalla kerralla huomasin miten siellä porukka oli niinku perhe ja että pysty puhuu helposti kaikille. Sen jälkeen tiesin että tänne mä haluun.”

Millainen ihminen nimen LILBRO takana on arkielämässä?

”Oon arkielämässä oikeestaa sama jätkä ku artistina. Tein kokin hommia kolme vuotta ennen kun mä päätin, et musiikki on mulle se tärkein asia. Nykyään jos en oo studiolla, niin kirjotan lyriikoita kämpillä tai nään frendejä. Oon nyt alkanut kiinnostumaan musiikin ohella videoiden editoinnista ja tulevien musiikkivideoiden suunnittelusta.”

Onko sinulla paheita?

”Paheena varmaan se etten ehkä kuuntele tarpeeks uutta musaa, vaan tsekkaan ne sit myöhemmin.”

Viimeisenä muttei vähäisimpänä: ketkä muodostavat Top 3 -listasi ”lil”-alkuisista räppäreistä?

”Ironista kyllä ettei kauheesti tuu itellä kuunneltua näitä lil-räppäreitä, mut ekan sijan vie Lil Uzi Vert, toisena Lil Baby ja vikalla sijalla Lil Wayne.”