Pietron uusi albumi on elävä esimerkki genrejen hajaantumisesta

Pietro mustavalkoisessa kuvassa huivi kiedottuna päähän.
Pietro kuvailee supertrapia joksikin, mikä kuulostaa maan ulkopuoliselta.
Seemisamuel

Vimpeliläislähtöisen ja nykyään Järvenpäässä asuvan artistin musiikilliset vaikutteet tulevat pääasiassa ulkomailta. 

Rap-musiikilla on nykyään monia alagenrejä, jotka ovat hajautuneet vielä uusiksi alagenreiksi. Etenkin trap-musiikki on fuusioitunut useiksi eri haaroiksi, joista yksi on supertrap, jota kutsutaan myös nimellä alientrap. Koska genret syntyvät tekijöiden luovuuden myötä, on niiden välille vaikea vetää tarkkoja rajoja ja artistit itse ovat myös keskeinen määrittelijä, kun pohditaan, mitä genreä musiikki edustaa.

Vivahteita supertrapista tarjoaa Suomessa ainakin Pietro, joka julkaisi perjantaina toisen albuminsa, phantomin. Keskeistä projektilla, kuin myös supertrapissa yleisestikin, on äänimaailma ja sen luoma avaruudellinen tunnelma. Myös vaikutteet muista genreistä kuuluvat artistin tuotannossa.

– Supertrap/alientrap on varmaan lähimpänä tässä projektissa, mut oma ”musakasvatus” on pitkälti elektronisessa, raskaassa ja klassisessa musiikissa mikä mun mielestä kuuluu tossa projektilla ja muutenkin mun musassa, Pietro kertoo.

Albumin tuotantoon on osallistunut myös tuottaja Slader ja hän kuvailee supertrapia ja sen hajautumista seuraavasti.

– Supertrap alkaa olemaan jo sen verran laaja genre, että kaikkia siitä kehittyneitä subgenrejä ei voi välttämättä kuvailla samalla tavalla, mutta yleisesti supertrap on todella luovaa, trapistä kehittynyttä underground-musiikkia. Jotain mikä kuulostaa siltä, että se olisi eri planeetalta, hän kertoo.

Genren laajuisten vaikutteiden lisäksi Pietro mainitsee myös yksittäisenä isoimpana inspiraationa jenkkiräppäri Reddan. Suomalaista musiikkia hän ei kuuntele paljoakaan, mutta supertrap-vaikutteita ammentavia tekijöitä Suomessa ovat muun muassa Drevys ja Äktive!.

Pietro ja monet muut underground-tekijät ovat artisteina ilmentymiä nykypäivän musiikista, jossa kohtaavat monen eri genren vaikutteet ja taipumus rikkoa musiikin rajoja. Omin sanoin hän kuvailee tekemistään seuraavasti:

– Tykkään tehdä juttuja jotka on mun mielestä siistejä. En haluu myöskään luokitella itseäni räppäriksi, koska haluan tehdä paljon erityylistä musaa tulevaisuudessa.

Tuoreen albumin voit kuunnella alla olevasta linkistä.