Gettomasa ja Kube julkaisivat yhteis-EP:n – kolmen kappaleen kokonaisuudella kuullaan muun muassa flexaamista ja yllätysvierailu

Gettomasa ja Kube seisovat autojen välissä.
Samuli Vienola

Tuore EP juhlistaa kahden menestyneen artistin pitkää uraa.

Perjantai piti jälleen sisällään paljon uutta musiikkia ja suomirapin kuuntelijalle kenties mielenkiintoisimmalta kuulostaa Gettomasan ja Kuben yhteis-EP. Kaksikkoa ei ole aiemmin kuultu kertaakaan edes samalla biisillä, joten EP:n mittainen kokonaisuus tarjoaa jotain ennennäkemätöntä.

Kolmen kappaleen kokonaisuus kantaa ytimekkäästi nimeä EP. Tyyliltään se on asenteen täyteistä räppiä ja aiheet pyörivät pitkälti saavutetun menestyksen ja sen eri merkkipaalujen ympärillä. Mitään varsinaista teemaa projektilla ei siis ole, vaan se pääasiassa juhlistaa kahden menestyneen räppärin uraa ja erinäisiä menestyksen merkkipaaluja, kuten Mersuja ja hienoja vaatteita sekä muistelee aikoja, jolloin ei oltu vielä nykyisessä asemassa.

Yllätyksen puolestaan tarjoaa myös Kingfish-nimellä tunnetun Justsesomalin vierailu projektin toisella kappaleella, joka kantaa nimeä Skeittaa. Aiemmin tätä suomitrapin pioneeria on kuultu muun muassa biiseillä Koko kesä ja Tonni – Remix. Gettomasan kanssa artisti on samalla raidalla jo peräti neljättä kertaa ja biisi herättää väkisinkin muistot vuodelta 2017, kun Justsesomali vieraili Gettomasan kappaleella Ykkösen bägei. 

Tällä kertaa kaksikon yhteistyö tuskin jää suomirapin historian kirjoihin yhtä merkittävänä. Kokonaisuudessaan tuore EP on huippuunsa tuotettua räppiä, tarjoten täysin uuden kollabon, jolta kuitenkin olisi voinut odottaa hieman oivaltavampaa tarinankerrontaa. Räpit kuitenkin syljetään biiteille asenteella ja tuotanto projektilla on huippuluokkaa; siitä vastaavat ketkä muutkaan, kuin MD$ ja Ruuben. Myös oululaiskaksikko Off & Out on jättänyt kädenjälkeään kappaleelle Kauas pois.

Alta voit kuunnella tuoreen EP:n

Juttua korjattu 29.3. kello 18:00: Jutussa puhuttiin aiemmin virheellisesti koko EP:n aiheiden pyörivän flexaamisen ympärillä. Korjattu EP:n käsittelevän menestystä ja sen eri merkkipaaluja ja muistelevan menneitä aikoja.