Isac Elliot ja kumppanit onnistuvat viihdyttämään koko biisin ajan ja se on merkki suuresta onnistumisesta

Kuvassa etualalla oleva kolmikko (Cledos, Isac Elliot ja William), muistetaan kaksi vuotta sitten julkaistusta 20min-hitistä.

Miltä kuulostaa suomalainen supertrap – siihen vastaa kuuden taiteilijan kokoonpano. 

Isac ElliotCledosWilliamJore & Zpoppa ja Willem – tällainen kokoonpano julkaisi perjantaina biisin nimeltään Weak. Äkkiseltään näinkin suuri kattaus kärkipään artisteja kuulostaa samaan aikaan kiehtovalta, mutta myös riskialttiilta. Etenkin, koska kyseessä ei ole mikään lyyrikoiden kokous, on vaarana, että biisi jää kädenlämpöiseksi kaikkien tehdessä vain rutiinisuorituksen tai vähemmän.

Joukko kuitenkin onnistuu tehtävässään ja biisi kuulostaa juuri siltä, mitä voikin toivoa ja paikoin jopa enemmän. Erityisen onnistuneen biisistä tekee supertrap-tyylinen tuotanto, jonka loihtija Willem sai nimensä enemmänkin, kuin vain tekijätietoihin. Mahtipontinen ja tunnelmaltaan avaruudellinen biitti on juuri sitä, miltä uusin, alagenrestä toiseen jalostunut rap-musiikki nykypäivänä kuulostaa. Tarkkakorvaisimmille se myös tuo mahdollisesti mieleen TikTokissa viraaliksi nousseen Mo Beatsin Righteous-nimisen biitin.

Räppärit eivät myöskään jää biitin jalkoihin, vaan heistä jokainen tuntuu täyttävän saappaansa ja jokaisen säkeistön kohdalla jäi fiilis, ettei olisi haitannut kuulla lisää – vaikka Isac Elliotin kertosäe kuulostaakin hyvältä. Etenkin Jore & Zpoppa erottuvat edukseen. Kappale on kuin jatkoa kaksi vuotta sitten julkaistulle 20min-jättihitille, johon on lisätty Jore & Zpoppa. Viiden artistin kokoonpanon biisiksi kolme ja puoli minuuttia on melko lyhyt, mutta nykypäivän trendiin nähden, ison yleisön huomioiden se on kuitenkin tyypillistä.

Julkaisun jälkeisen viikonlopun päätteeksi kappale keikkuu Suomen Spotifyn kolmantena keräten yli 80 tuhatta kuuntelua päivässä. Erityisen mielenkiintoista onkin nähdä, kuinka vankasti Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa suuresti boomannut supertrap-tyyli voi rantautua suomenkieliseen musiikkiin. Suuresti siitä ovat vastuussa isot räppärit – undergroundissa soundia on nimittäin kuultu jo. Esimerkkinä mainittakoon muun muassa Klangin haastattelussa vierailleet Pietro ja Glögmann.

Weak-biisi sai lisääkseen myös Jjohanness:n ja Jiyar Seyyedin luoman musiikkivideon, jolla nähtävät maybachit ja yksityisjetit rakentavat tunnelmaa ennestään. Videon voit katsoa alta.