Olli Antonion takia perustettiin aikoinaan levy-yhtiö – nyt artisti lanseeraa omansa

Kreme Recordsin julkaisutoiminta alkaa lokakuussa.

Yksi viime vuosien isoimmista Lahdesta nousseista rap-nimistä on Olli Antonio, joka tuli alun perin tunnetuksi osana Rähinä Recordsille levyttänyttä Negatiiviset Nuoret -kokoonpanoa. Soolouralleen räppäri sai poikkeuksellisen lähdön: aiemmin livepuoleen erikoistunut Hög vakuuttui silloisesta tulokkaasta siinä määrin että päätti heti häntä kuultuaan laajentua labeliksi.

Nyt Olli Antonio on kahden sooloalbumin ja muutaman levy-yhtiövaihdoksen jälkeen perustanut oman levymerkkinsä nimeltä Kreme Records. Yrityksen yhteistyökumppanina toimii Universal Music.

– Mulla on aina ollut tarkoitus pistää oma lafka pystyyn jossain vaiheessa. Nyt kun siihen avautui hyvä mahdollisuus ja oikeat yhteistyökumppanit löytyivät niin oli pakko tarttua tilaisuuteen, Olli Antonio sanoo.

Olli Antonio ehti olla ennen omaa levy-yhtiötään parillakin eri indielafkalla. Niiden kautta mies sanoo päässeensä näkemään läheltä miten hommat toimii, ja jatkossa hän haluaakin pitää julkaisutoiminnan omissa käsissään.

– Etenkin ajasta Hög Recordsin artistina oli mulle paljon hyötyä. Högin tavat toimia ja kommunikoida artistien kanssa tulee luultavasti näkymään paljon Kremen toiminnassa.

Olli Antonio ei aio rajoittaa Kreme Recordsin katalogia yhteen genreen, vaikka pääpaino onkin räpissä.

Jonne Heinonen

Kreme Records aloittaa julkaisutoimintansa Negatiivisten Nuorten paluusinglellä, joka enteilee kokoonpanon toista albumia. Negatiivisten Nuorten lisäksi levymerkki tulee julkaisemaan ainakin perustajansa tuotantoa, mutta muilla projekteilla ei ole kiirettä.

– On mulla ollut puhetta parin artistin kanssa mahdollisesta sainaamisesta, mutta niitä katsotaan sitten aikaisintaan ensi vuonna. Haluun eka saada levy-yhtiön pyörimään omalla painollaan ennen kun otan kenenkään muun uraa mun harteille.

Kremen tämänhetkisiin suunnitelmiin kuuluu Negatiivisten Nuorten kakkosalbumin ohella Olli Antonion kolmas soolo, jolta ehdittiin julkaista muutama single muiden levy-yhtiöiden alla. Ne jäävät pois projektilta sopimusteknisistä syistä.

Gigolon poika on lähes valmis, tarvitaan vaan enää liidisinkut ja ollaan valmiita pistämään levy ulos. Eiköhän ne sieltä kohta tuu, kun päästään pienen kesäloman jälkeen Räxän kanssa nyt kunnolla studiolle.

Ennen Olli Antonion soolojulkaisuja Kremellä keskitytään kuitenkin Negatiivisten Nuorten paluuseen. Yhtyeen ensimmäinen julkaisu kolmeen vuoteen eli Roskaruokaa ja paskahuumorii -single saapuu suoratoistopalveluihin perjantaina 1. lokakuuta.