65ugen graindaaminen ei lopu

Daniel Lindqvist

Tuore esikoisalbumi aloittaa kokonaisen julkaisujen sarjan.

Ei taukoja vaikkei välillä oikein jaksaisikaan, muuten elämä olisi tylsää. Näin ajattelee 65uge, joka painaa studiolla hommia ainoastaan reilu viikko hänen Kuusviis-debyyttialbuminsa julkaisunsa jälkeen.

Toisaalta se ei ole mikään ihme, sillä Uge kertoo nyt löytäneensä sataprosenttisesti vuosien etsinnän päätteeksi oman tyylinsä. Vaikka uuden luominen onkin ollut toisinaan raskasta, on se samalla ollut viime aikoina erittäin palkitsevaa.

– Tää on kuitenki sitä mitä haluun tehä, kertoo mun elämäst musiikin kautta. Mun tavote oli saada täysin mun kuulonen albumi joka mun mielest onnistu täydellisesti, 65uge kertoo.

Ilmeisesti kuulijatkin ovat olleet samoilla linjoilla. Suoraan artistin korviin kantautunut palaute on ainakin pääosin ollut positiivista.

– Negatiivist palautetta sain mutsilta että käytin kuulemma liian rumaa kieltä, 65uge nauraa.

Ugen oma suosikkibiisi on alkujaan Katutaso Äänitteellä julkaistu Astronautti, jolla fiittaa Kube ja jonka jälkeen Killah Recordsille siirtyminen tuntui astetta luontevammalta. Kappaleessa on artistin mukaan jotain mikä saa aina vaibin päälle.

– Yleensä lenkillä – en oo ikinä ollu lenkkeilijä mut alotin kuukausi sit – toi biisi bängää iha huolel ja jaksaa juosta.

Kuben lisäksi levyllä vierailevat Temaj, Mäkki ja $auli, jotka kuuluvat kaikki yhtä lailla Killah Recordsin leiriin. Omaan tekemiseensä keskittyneelle artistille ei äkkiseltään tule mieleen muita joiden tyyli mätsäisi hänen omaansa, mutta pari nimeä nousee esiin mahdollisina yhteistyökumppaneina.

– Oon tykänny lähiaikoina MELOn ja Gettomasan soundista Suomes. Paljoo ei tuu kuunneltuu suomiräppii samal taval ku ennen.

Yksi viimeaikaisista korkean profiilin julkaisuista suomirap-kentällä on ollut Pyrythekidin KID 2. Myös 65ugen debyyttialbumille on lupa odottaa suoraa jatkoa.

– Mulla on viimeistelyjä vaille valmiina Kuusviis 2, mutta haluan välissä dropata tuoretta musaa joka ei jää kuukausiks kovalevylle. Sit taas on kokonaisuuden aika, mut onko se Kuusviis 2 vai joku muu, en itekkää tiiä vielä. Päätösten teko on vaikeeta ku välillä ylikelaa tosi paljo hommii, artisti toteaa.

Tällä hetkellä 65ugella on nauhoitusten ohella käynnissä keskustelut keikkamyyjien kanssa. Tuntumaa keikkalavoista räppäri on saanut Kuben mukana festareita kiertäessä.

– Levyjulkkarit pidetään kun kerkeää lähikuukausina, jos niitä enää voi kutsuu levyjulkkareiks siin vaihees, 65 uge naurahtaa.