Negatiivisten Nuorten debyytti painetaan vahalle – mukana ennenjulkaisematon lisäraita

Negatiivisten Nuorten livekokoonpano vuonna 2021. Vasemmalta oikealle: Jonne Haapala, Eetu Knuutila, Aleksi Määttänen, Juha Aalto ja Olli Karejoki.
Jonne Heinonen

Uusintapainoksen takana ovat Rolling Records ja Kreme Records.

Toista albumiaan valmisteleva Negatiiviset Nuoret julkaisee debyyttialbuminsa uudelleen vinyyliformaatissa. Huhtikuussa 2017 ilmestyneen pitkäsoiton julkaisusta vastasi alun perin Rähinä Records, mutta vinyylistä huolehtivat Rolling Records sekä juuri lanseerattu Kreme Records.

Lahtelaiskokoonpano on tehnyt itselleen nimeä yhdistelemällä uniikilla tavalla punkrock-henkistä meininkiä räppiin. Yhtyeen esikoisalbumi muistetaan muun muassa singleistä Mä oon niin ruma, Mutsi ja Kellokosken prinsessa.

Aiemmin ainoastaan diginä sekä rajoitettuna CD-painoksena julkaistusta levystä tehdään vinyylit sekä mustalla että marmorinharmaalla vahalla. Mustaa vinyyliä on tulossa 350 kappaletta ja värivinyyliä 150 kappaletta, marmorinharmaan version näet kuvissa alla.

Rolling Recordsin uusintapainoksissa on usein koukkuna harvinaisia tai kokonaan ennenjulkaisemattomia bonusraitoja, eikä Negiksetkään jää täysin ilman bonusmateriaalia. Vinyyliversion albumista päättää yhtyeen studion kovalevyn uumenista löytynyt kappale nimeltä Vulva, jonka lyriikoita voisi kuvailla hiukan riskialtteiksi.

– Vulva on äänitetty vuonna 2017 aika lailla heti debyyttialbumin julkasun jälkeen mutta jäi jostain syystä pyörimään kovolle, tää tuntu nyt oikeelta formaatilta julkasta se. Keikoilla saatetaan vetää biisiä, mut tätä vinskaa lukuunottamatta sitä tuskin julkaistaan missään muualla, bändi kommentoi.

Vinyylipainos saapuu alan liikkeisiin 11. maaliskuuta 2022, mutta sen ennakkomyynti on jo alkanut. Kuuntele albumi alta.