Olarin rap-legendat tekevät kollektiivisen paluun musakentälle

Loasteeze

Uusi kokoonpano on kaikessa hiljaisuudessa valmistellut uutta levyään.

Espoon Olarista kotoisin olevat vanhan koulukunnan artistit palaavat uuden kokoonpanon voimin. Tuore kollektiivi OYAB eli Olarin Ylis/Alis bändi käsittää liudan artisteja, jonka ydinporukkaan kuuluvat Tuomio & Kone, Raimo, Setä Koponen ja Ässä.

Keskeisimpiin jäseniin kuuluva Ässä vastasi kyselyihin ja lähti valottamaan uuden yhtyeen meininkejä.

– Siemen istutettiin silloin, kun oltiin Olari Allstars -possella pikkurundilla mm. Liveblast ja Lappeenranta HC Punk -festareilla. Tavallaan tällöin huomattiin, että tällä porukalla voidaan tehdä yhdessä hommia. Tuomio on tässä se suurin vetovoima, joka on ainoa lahjakas, mut pitkän aikaan on ollut skeptinen omia skilssejä kohtaan, Ässä kertoo.

Tulevalla projektilla runsaasti tekijöitä, mutta luvassa on tuoretta tavaraa

Albumin ensimmäisellä singlellä ääneen pääsevät Tuomio & Kone, Raimo ja Setä Koponen. Projektilla on kuitenkin mainittu olevan iso kasa muita tekijöitä.

– Nää duunataan samal studiol ja nää duunataan sillai et vähän on kotiläksyi tietenkin, jokasel on oma tapa kirjottaa, mut periaattees samas studios ehdottomasti. Täs on hyvät tyypit, tääl on ihme viikot takana, mä en tunne kaikkii, mut ne on taitavii. Voisin paljastaa, että T-Murha on ainakin. Me tehään semmonen possebiisi, mis on 25 äijää. Mut siin ympäril on paljon tekijöitä ja nuorta kykyä. Jos tulee jotain liveperformansseja, nii sillon on vaa ydinäpärät, artisti paljastaa.

Tulevalla projektilla tullaan kuulemaan lähinnä tuoreeltaan nauhoitettuja kappaleita.

– Ne on kaikki semituoreita. Jos tulee toi yks biisi, nii se on vähä vanhempi raita. Se on viel vähä semmonen irtopalikka. Kundit on ollu nyt lahjakkaampia. Enää ei olla janoisia, mut kuitenkin kunnianhimo löytyy sieltä. Ei pidä enää näyttää mitään, mut ollu nii hyvii riimei.

Setä Koposen johtama Olarin Panimo vahvasti mukana

Raimolta julkaistiin toissavuonna Olarin Panimon puolesta nimikko-olut. Tämä ei kuitenkaan jää ainoaksi nimikko-olueksi Olari-posselta.

– Ihanaa, että päästiin puhumaan oluista, mikä on mun suosikkiaihe tänä päivänä. Just nimenomaan juteltiin ton kaljankeittäjä Ville Leinon kanssa, et minkälainen tää Ässä-bisse tulee olemaan. Pieni painos tulee olee sitä vahvempaa ja tummempaa olutta, artisti hehkuttaa.

Olarin Alkosta haastattelun aikana kotiin kävellyt artisti katsoo positiivisin mielin tulevaa vuotta.

– Mitäs täält vois sanoo. Sitä et oikeesti henki on tääl ihan hyvä, mut nytten helvetin vaikee tää saatanan korona-aika. Toivottavasti ihmiset vaan kestäis toisiaan ja saatais tää korona pikkuhiljaa ohi. Antaa kaikkien kukkien kukkia, Ässä naureskelee.

Bändin ensimmäinen sinkku kantaa nimeä Tavallisten ihmisten maailma, joka kertoo vanhan koulukunnan artistien näkökulmaa vallitsevaan maailmantilanteeseen. Kappaleen biitistä vastaa Tuomio & Kone sekä miksauksesta ja masteroinnista 3rd Rail Musicin luottomies Kim “Kasio” Rantala.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.