Nyt Yle Areenassa: Lontoon lähiöistä maailmanvalloitukseen – syväsukellus grime-musiikin juurille

Kano haastattelussa
Dokumentissa nähdään haastattelussa myös brittiläisräppäri Kano, joka on viime aikoina tullut tunnetuksi näyttelijäurastaan.
Yle

8 Bar: Grime-musiikin tarina -dokumentti kertoo, mistä maailmanlaajuinen menestysgenre juontaa juurensa, tarjoten samalla syvällisiä näkemyksiä tyylilajin avainhenkilöiltä.

Yle Areenaan on saapunut dokumenttielokuva 8 Bar: Grime-musiikin tarina (englanniksi 8 Bar: The Evolution of Grime), joka sukeltaa syvälle grime-musiikin juurille ja sen maailmanvalloituksen taustoihin. Lontoon lähiöissä syntynyt musiikkigenre on tunnettu nopeatempoisesta rytmistään, joka yhdistelee elementtejä rapista, elektronisesta musiikista ja dancehallista. Vaikka grime ei aluksi saanutkaan merkittävää huomiota radiokanavilta tai levy-yhtiöiltä, se on kasvanut ilmiömäiseksi kulttuurivoimaksi, joka puhuttelee kuulijoita ympäri maailman.

Dokumentti valottaa, kuinka Lontoon lähiöistä ponnistanut grime-musiikki nousi maailmanlaajuiseen suosioon tarkastellen miten brittiläisen yhteiskunnan muutokset loivat otollisen ympäristön tämän ainutlaatuisen musiikkigenren syntymiselle. Lisäksi se sisältää haastatteluja genren perustajilta ja tunnetuilta vaikuttajilta, johon lukeutuvat kansainvälisesti arvostetut artistit kuten Skepta ja Dizzee Rascal.

Vuonna 2021 julkaistu, My Accomplice -tuotantoyhtiön toimesta tuotettu dokumentti on nyt katsottavissa Yle Areenassa. Trailerin voit katsoa alta.