NCO:n uusi video saattaa olla vuoden omalaatuisin – tsekkaa behind the scenes -kuvat!

Vihtori Valkama / Stone Films

Stone Filmsin toteuttamalla videolla tukeudutaan stop motion -animaatiotekniikkaan.

Skorpionille sainattu NCO julkaisi viime viikolla uuden Silti-singlen, joka enteilee hänen uutta 7741-projektiaan. Nyt kappaleelle on julkaistu video, joka on todennäköisesti yksi vuoden omaleimaisimmista ainakin kotimaisen hiphopin osastolla.

Visuaalien takana on turkulainen Stone Films, jonka perustajiin kuuluu NCO:n DJ, kuvaaja ja kämppis Vihtori Valkama. Hänen mukaansa idea muovailuvahan ja stop motion -animaatiotekniikan hyödyntämisestä tuli artistilta itseltään.

– NCO tuli jubaa viime keväänä hänen seuraavasta projektista ja minkälaisen teeman haluu rakentaa sen ympärille. Jätkällä oli kaikki mietittynä! Mun pitikin seuraavaksi metsästää taitava ”muovailija”. Muistin yhden frendin joka teki hulluja savihahmoja ja otin häneen yhteyttä. Vilma Seppälä oli heti imus! Mä taas en ollut ikinä tehnyt vaha-animaatiota, vaikka olin stop motion -tekniikkaa käyttänytkin aikasemmin, Valkama kertaa.

Videosta haluttiin Valkaman mukaan tehdä ”vitun outo kokonaisuus”, jolla sekoitetaan pakkaa ja herätetään huomiota. Ihan hetkessä sen tekeminen ei kuitenkaan onnistunut.

– Videon animaatio- ja video-osuuksien kuvaaminen, leikkaus ja edaus tapahtui reilussa viikossa. Se ei ollut tervettä menoa. Nukuin viikon studion sohvalla. Päätin duunit aamuyöstä ja heräsin aamulla takas sorvin ääreen. Tietysti muita duuneja ja miittejä siinä ohella unohtamatta. Sekoamisen pelkoa neljän seinän sisällä ei ollut, koska mä olen jo sekasin. Hahhah!

Miten Stone Films onnistui projektissa? Tsekkaa lopputulos alta!