Nas tapasi Chi Modun ja Palefacen Vantaalla – rap-ikoni jakoi kuvan Arman Alizadista Instagramissa

Nas Vantaan taidemuseo Artsissa.

Nas keikkailee tänään Helsingissä.

Rap-ikoni Nas keikkailee tänään torstaina Helsingin Sideways-festareilla. Keikan ajankohta on vähintäänkin otollinen, sillä Vantaan taidemuseo Artsissa on auennut samaan aikaan Chi Modun UNCATEGORIZED-näyttely, josta uutisoimme aiemmin täällä.

Nas pistäytyikin ennen illan keikkaa itse paikan päällä näyttelyssä, jossa hän tapasi valokuvaajalegendan ohella näyttelyn toisena kuraattorina toimineen Palefacen. Kolmikosta on jaettu kuva ainakin Palefacen omalla Instagram-tilillä.

https://www.instagram.com/p/ByXnng-JIrN/

Paleface kommentoi tapaamista Klangille heti tuoreeltaan. Palefacen mukaan näyttelyn tsekkaaminen Nasin kanssa nousee hänen elämänsä top 3 hiphop-hetkiin. Se tuntui tuntui suomalaisen hiphopin moniottelijan mielestä jopa epätodelliselta tilanteelta.

– Nas oli todella hyväntuulinen ja tuli paikalle kiertuemanagerinsa ja agenttinsa kanssa. Esittelin heille aluksi näyttelyn yhteydessä olevat suomikuvat, joista hän kiinnostui erityisesti Helsinki Old School -kuvista Lepakosta. Hän otti kuvan Arman Alizadin Lepakon aikaisesta fotosta ja jakoi sen heti Instagramissa.

Paleface kertoo Nas olleen ihmeissään siitä, että kuva oli jo vuodelta 1988 ja että Suomessa oli niinkin varhain räppimeininkejä. Nas painottaakin tekemässään postauksessaan sitä, että hiphop on ollut jo pitkään globaali ilmiö.

https://www.instagram.com/p/ByXmHjWA4k0/

Alizad eli Eazy-A oli aikoinaan osa Definite Fouria, joka heitti ensimmäisenä kotimaisena rap-ryhmänä festarikeikan Provinssirockissa kesällä 1988. Nasin jakama kuva on myös Palefacen Svart Recordsille kuratoiman Nauhat – Suomiräpin underground 1988-1996 -kokoelman kannessa. Viime kuussa julkaistun kokoelman kannen näet täältä ja tarkemmin kokoelmasta voit lukea Klangin Paleface-haastattelusta.

Lisäksi Nasin kiinnostuksen herätti kotimainen kirjaprojekti, joka julkaistiin samaan aikaan Svart Recordsin suomiräppikokoelman kanssa.

– Hän oli kiinnostunut myös Kolmetoista kertaa kovempi -kirjasta ja kyseli kuinka kauan kirjan kirjoittamisessa meni. Hän ilahtui myös siitä, että hänet mainitaan kirjassa, Paleface kertaa.

Chi Modu on mahdollista tavata Vantaan taidemuseo Artsissa eksklusiivisen opastuskierroksen yhteydessä tänään klo 17 alkaen. Chi signeeraa kirjojaan ja Uncategorized. -tuotteitaan kierroksen jälkeen. Nasin keikka Sideways-festareilla alkaa klo 21.45.