Hiphop-maailman isoimpia nimiä kuvannut Chi Modu palaa Suomeen

Chi Modu Porin taidemuseossa kesällä 2014.
Erkki Valli-Jaakola / Porin taidemuseo

Ikoninen valokuvaaja suuntaa seuraavaksi Vantaalle.

Uransa aikana lukemattomia elämää suurempia hiphop-artisteja ikuistanut yhdysvaltalainen valokuvaaja Chi Modu on tulossa takaisin Suomeen. Vantaan taidemuseo Artsissa järjestetään tulevana kesänä nigerialaissyntyisen valokuvaajan uusi näyttely, jonka kuraattoreina toimivat Artsin Jean Ramsay sekä rap-artisti Paleface.

Näyttely painottuu aikoinaan The Source -lehden kuvatoimittajana toimineen Modun hiphop-vuosiin, ja se sisältää runsaasti Suomessa ennennäkemätöntä materiaalia. Näyttely alkaa Myyrmäessä sijaitsevassa Artsissa torstaina 6. kesäkuuta ja se on esillä syyskuun alkuun asti.

Valokuvaaja vihjaili paluustaan omalla Instagram-tilillään jo maaliskuussa. Hänen Instagram Storiesissa jakamassaan kuvassa nähtiin tuolloin Vantaan taidemuseo Artsi sekä teksti ”next up” Suomen lipun vieressä. Postauksen näet alta.

Chi Modu on vieraillut Suomessa useampaan otteeseen viime vuosina. Ensimmäisen kerran Modun töitä oli esillä maassamme vuonna 2014, kun hänen Uncategorized-näyttelynsä saapui Porin taidemuseoon. Tuolloin Modu tutustui myös Palefaceen, joka kirjoitti esipuheen näyttelyn jälkeen julkaistuun Uncategorized-kirjaan.

Kesällä 2015 Modu vieraili Helsingin Ruplassa sekä Tampereen Blockfesteillä dokumentoimassa Pohjoismaiden suurimman hiphop-festarin tunnelmaa, yleisöä ja artisteja. Lisäksi Ratinassa nähtiin samaan aikaan Mobb Deep, jonka vuoden 1995 The Infamous -klassikon kansi on Modun kuvaama. Blockfest jakoi hieman ennen tapahtumaa yhteiskuvan Modusta ja kaksikon nyt jo edesmenneestä toisesta osapuolesta Prodigystä.

Viimeeksi Modu oli Suomessa syksyllä 2016 markkinoidessaan kirjaansa Tupac Shakur UNCATEGORIZED. Tuolloin hänet oli mahdollista tavata Helsingin Iso-Roobertinkadulla sijainneessa Good Kicks -lenkkariliikkeessä, jossa hän signeerasi 2Pac-otoksista koottuja valokuvakirjojaan.