Nate Doggin tuotanto toimii näinkin – kuuntele Ollin talkbox-versiot klassikoista

Muusikkona, DJ:nä ja breikkarina tunnettu Olli on yksi katutanssikeskus Saiffan perustajajäsenistä.
Samuli Ronkanen

Nate Dogg x Olli.

”Nobody does it better”, lauloi Nate Dogg jo vuonna 1998. Siitä huolimatta edesmenneen Long Beach -ikonin kappaleista on nyt julkaistu joukko cover-versioita. Onneksi asialla on kuitenkin Olli.

Nimen takana on Mercy 1 -aliaksellakin tunnettu Flow Mo Crew -jäsen Olli-Matti Lajunen, joka toimi aikoinaan myös Urbaanilegendan keikka-DJ:nä. Bboy- ja DJ-hommien ohella Olli hallitsee talkboxin, jota hän on käyttänyt noin 12 vuoden ajan.

Talkbox on isossa osassa Ollin tekemisiä, ja nimenomaan se antoi hänelle kimmokkeen tarttua vuonna 2011 kuolleen huukkikuninkaan kappaleisiin.

– Idea tuli siitä, että mun mielestä ”King of G-Funk” -soundia, eli Nate Doggia, ei kukaan voi coveroida laulamalla, mutta talkbox voi vielä just ja just mennä läpi.

Snoopin serkkua paljon kuunnellut Olli on äänittänyt omat versionsa laulajalegendan kappaleista Never Leave Me Alone, My World ja Just Another Day. Niiden alkuperäiset versiot on julkaistu Nate Doggin G-Funk Classics Vol. 1 & 2 -tuplalevyllä.

Ollin omaa funk-painotteista materiaalia on ulkona jo useamman albumin edestä. Niistä tuorein eli maaliskuussa julkaistu Boogaloo Danger Vol. 4 on painettu vinyylillekin italialaisen The Sleepers Recordzin toimesta.

SoundCloudin lisäksi Ollin materiaalia löytyy täältä, ja uusimman albumin saa soittoon Spotifystakin. Kuuntele Ollin Nate Dogg -versioinnit alta!

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.

Mikäli G-Funk Classics Vol. 1 & 2 on tullut nukuttua ohi, niin sekin kannattaa ehdottomasti ottaa haltuun esimerkiksi Spotifysta. R.I.P. Nate Dogg!