MF Taste pohjustaa EP:tään rikostutkinnan maailmaan sijoittuvalla lyhytelokuvalla

MF Tasten vastanäyttelijänä toimii Andrea Moukoko.
Sammy Marksman

Is this the end of Motherfucking Taste?

Viime vuonna oman rap-uransa aloittanut MF Taste julkaisee ensimmäisen isomman kokonaisuutensa. Tuleva EP on nimeltään UNO, ja se sisältää aiemmin julkaistujen sinkkujen lisäksi neljä uutta raitaa.

Levyltä on aiemmin lohkaistu singlet ENTINEN, BAMBA ja ROUND UP, jolla fiittaa Mukki G. Nyt myös niistä viimeisin on saanut oman videonsa, josta vastaa aiempien tapaan Sammy Marksman.

Ohjaajan mukaan ”tarpeeksi hullulle” Teistille ei ollut vaikea myydä ideaa tarantinomaisen verisestä ja komediallisesta pätkästä.

 Lopputulos on hänen mielestään onnistunut, vaikka kaikki elementit tuntuivatkin aluksi olevan enemmän tai vähemmän kiven alla.

– Nyt saatiin vaan ihan älyttömän hyvä jengi kasaan, asepropit sun muut olivat jumissa koronan takia jossain leffakuvauksissa mutta nekin sitten järjestyivät just ennen kuvauksia eri taholta kuin oli alun perin tarkoitus. Varusteleka jeesi kanssa, toivottavasti nekin tykkäävät että uskaltaa taas seuraavalla kerralla kysellä!

Erikoista musiikkivideossa on etenkin se, ettei yhdellekään näyttelijälle kirjoitettu etukäteen minkäänlaista dialogia. Lisäksi korona pakotti vaihtamaan naispääosan esittäjän viime metreillä, eikä ohjaaja ehtinyt edes tavata tilalle tullutta Andrea Moukokoa ennen kuvauksia.

– Tyypit joutuivat improvisoimaan ihan kaiken ja mä annoin vaan kameran rullata. Andrea kyllä hoiti homman paremmin kuin hyvin!

Mukki G:n kiinniotosta vastaavan SWAT-tiimin jäseniä näyttelevät muun muassa DJ AC ja kappaletta tuottamassa ollut Antti ”RELAXANTTI” Norisalo.

Sammy Marksman

Dialogi kehiteltiin jälkikäteen ja koska sekä ohjaaja että Taste ovat kovia animefaneja, päätettiin videolle laittaa mukaan japaninkieliset tekstitykset. Niihin nähtiin enemmän vaivaa kuin äkkiseltään voisi luulla.

– Ne stailattiin jokaiselle erilaiseksi, jäbien puhetyyli tekstityksissä on gangsterityylinen ja Drean anime girl -henkinen. Suomeksi tuollaista ei pystytä tekemään.

Osa videoon suunnitelluista ideoista jäi säästöön tulevia projekteja varten. Esimerkiksi yksi idea kaatui siihen ettei sopivaa tilaa sen kuvaamiseen yksinkertaisesti löytynyt projektin aikataulun puitteissa.

– Korvattiin se sitten tuolla rotta-skenellä johon saatiin näyttelijäksi mun vanha tuttu Olavi, ihme että suostui kun se on ollut kai jossain Meksikossa piilossa viime vuodet. Sitten tarvittiin sellaista 90’s, 2000’s Law & Order -näköistä poliisimiestä ja mietin että kuka me siihen keksitään. Sitten välähti että pitää kysyä BJD:tä eli Lukkoseppää, Marksman nauraa.

– Sen etätöiden aikainen korona-look oli on point, ei tarvinnut edes stailata!

Tsekkaa ROUND UP -video alta. MF Tasten UNO EP julkaistaan perjantaina 2. heinäkuuta Tasoi Recordsin kautta.