Löyly palaa levylafkana – ensimmäinen julkaisu ulos jo tällä viikolla

Stabin, Veejayn, Gabin, Mängin, Stabin, Jivefunkin ja Visvan muodostama Konala Cartelli tiputtaa julkaisunsa jatkossa Löylyn kautta.
Johnny Perkka

Vuonna 2006 perustettu levy-yhtiö jatkaa toimintaansa uudistuneena.

Klangi nostatti osassa jengiä hieman lämpöä, kun tiisasimme taannoin yhden takavuosien suomalaisen hiphop-labelin comebackia. Nyt voimme heittää tarkemmat faktat kehiin: paluun tekee vuonna 2006 perustettu Löyly-Viihde.

Levy-yhtiön artisteihin kuuluivat aikoinaan sen perustajien Mängin ja Skandaalin lisäksi muun muassa Aste sekä Cheekin, TS:n ja Brädin muodostama Herrasmiesliiga. Löyly toimi aktiivisena julkaisijana muutaman vuoden ajan, kunnes sen toiminta alkoi painottua enemmän videotuotantoihin.

Pitkä julkaisutauko on kuitenkin päättymässä, sillä lafka on tulossa takaisin kotimaiselle musiikkikentälle. Nykyään M-Eazy Musicille sainattu Skandaali ei ole enää mukana toiminnassa, mutta Mängi on edelleen lauteilla valmiina heittämään lisää vettä kiukaalle.

– Viime syksynä tuli uusi into musahommiin ja siitä lähti sitten luonnollisesti vähän eskaloitumaan. Meitä on tällä hetkellä mä, Tembe ja Jivefunk, Mängi täsmentää.

Levy-yhtiön uudistuneeseen artistirosteriin kuuluvat toistaiseksi Konala Cartelli, Rivo sekä Ändi, jonka juhannusaattona julkaistava Kevyt askel -single toimii toisen tulemisen pelinavauksena. Neuvotteluja on ollut useiden muidenkin artistien kanssa, ja lisää kiinnityksiä tullaan julkaisemaan lähiaikoina.

Konala Cartellilta on tulossa ensi kuussa uusi single Macho, ja heinäkuulle on yhtä lailla tiedossa uutta materiaalia Rivolta Tässä ja nyt -kappaleen muodossa. Lisäksi vuoden 2006 Miks teip sen? -kokoelmalle on tekeillä jatko-osa, jolla ei kuulla lainabiittejä.

Miks teip sen? 2:lle, joka ei välttämättä ole sen lopullinen nimi, tulee luultavasti yllätysvierailuja ihmisiltä, jotka ei oo ollu kauheen aktiivisia, Mängi lisää.

Tällä hetkellä Löyly kartoittaa mahdollisia yhteistyökumppaneita isojen levy-yhtiöiden suunnalta. Suunnitteilla on myös uuden studion rakentaminen.