Lappilainen 998 tarjoilee perinnetietoista boom bapia – träkillä mukana edesmennyt Edorf

Kollektiivi koostuu lappilaisista underground- ja saamerap-legendoista.

Lappilaisista underground- ja saamerap-legendoista koostuva 998-kollektiivi aktivoitui jälleen. Kokoonpanon kauan odotettu uusi single Mankoski 11 on perinnetietoista boom bapia jossa multiriimit, populäärikulttuuriviittaukset, kaksoismerkitykset ja metaforat ovat vahvasti läsnä.

Inarin ja Ivalon postinumeroon viittaavan 998-nimiseen bändiin kuuluvat Ambassasta tutut Eldinho, Neuvos ja Nit Lang, saamerapin isä Amoc, palkittu ja arvostettu lyyrikko Ailu Valle, Agenda-yhtyeestä ja tuotantotaidoistaan tunnettu Sensei Solekki sekä underground-artisti HC Sika.

Tuoreella singlellä ovat äänessä kaikki edellämainitut lukuunottamatta Amocia ja Ailu Vallea. Kappaleen kertosäkeessä kuullaan vuonna 2015 menehtynyt räpin suomenmestarinakin tunnettu Edorf. Biisin on tuottanut vastikään Mörssi Recordsille sainatun Agenda-yhtyeen Sensei Solekki.

Vuonna 2020 YleX:n Lyömättömät-ohjelmassa lappilaisen kokoonpanon nimikkobiisi 998 valittiin vuoden parhaaksi possebiisiksi. Kollektiivin toinen kappale Ahmat taas valittiin samana vuonna YleX:n Parhaat uudet biisit -soittolistalle.

Kuuntele alta uusin Mankoski 11 -sinkku sekä kollektiivin ensimmäisestä yhteisbiisistä tehty remix.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.