Paleface ja amerikkalaisräppäri Pete Santos lyöttäytyivät yhteen – tuloksena syntyi afrobeats-kappale

Singlellä muistellaan vanhoja lapsuuden muistoja.

Suomalaisen hiphopin konkariartisti Paleface ja amerikkalaisräppäri Pete Santos yhdistävät voimansa viime perjantaina julkaistulla Young.-kappaleella.

Suomea ja englantia yhdistelevä kappale sai alkunsa, kun nykyisin Suomessa indieartistina vaikuttava Santos oli yhteydessä Sony Musicilla levyttävään Palefaceen.

– Pete otti jokin aika sitten yhteyttä ja ehdotti kollaboa. Olimme aiemmin esiintyneet parillakin samalla keikalla. Biisin afrovaikutteinen biitti oli freesi ja erilainen kuin valtaosa tämän hetken räppituotannoista. Myös Peten live-energia teki keikoilla vaikutuksen, Paleface kertoo.

Yhteiskappale äänitettiin Varis Recordsin studiolla Turun Varissuolla eikä yhteisen sävelen löytäminen kestänyt kauaa.

– Kappale syntyi nopeasti studiosessiossa. Vaibi oli kohdillaan! Aluksi räppäsin oman versen suomeksi keskellä muuten englanninkielistä biisiä, sitten keksimme vuorotella suomeksi ja englanniksi ja palaset loksahtivat kohdalleen, Paleface toteaa.

Singlellä muistellaan vanhoja lapsuuden muistoja ja todetaan iän tuoneen omiin tekemisiin tarvittavaa malttia.

– Kypsyydellä ei ole ikää. Olemme kaikki eri vaiheissa omaa kehitystämme. Osa juoksee villinä ja pelottomana, osa puhuu kokemuksen syvällä rintaäänellä, kuin Lion Kingin Mufasa, sanoo Pete Santos.

Uudella kappaleella halutaan muistuttaa ottamaan kaikki irti eri elämänvaiheista.

– Young-kappale juhlistaa kaikkia näitä vaiheita ja muistuttaa meitä ottamaan kaiken irti elämästä, Santos jatkaa.

Afrobeats-henkisen biitin tuotti turkulaisesta Boyat-yhtyeestä tuttu Berat Cimili. Biisin on miksannut ja masteroinut Grammy-palkittu tuottaja Jake “Vicious” Grotticelli.