Mist sä tuut? -dokumenttisarjan toisella kaudella tehdään uusi läpileikkaus Suomen hiphop-skenestä

Yle

Odotetun saagan jatko-osan juontaa viime kaudelta tuttu YleX:n juontaja Köpi Kallio.

Pari vuotta sitten suuren suosion saavuttanut Mist sä tuut? -dokumenttisarja sai odotetun jatkokautensa tehden uuden läpileikkauksen monipuoliseen Suomen hiphop-kulttuuriin. YleX:ltä tutun Köpi Kallion juontaman saagan kahdenjaksoinen jatko-osa sisältää toisella kaudellaan seuraavat paikkakunnat: Espoo, Helsinki, Ivalo/Inari, Kuopio, Oulu, Porvoo, Vaasa ja Vantaa.

Haastatteluissa nähdään ja kuullaan tälläkin kertaa pitkä rivi merkittävimpiä niin uudempia kuin legendaarisia suomiräppäreitä, kuten esimerkiksi Elastinen, Davo, Paleface, JVG, Kube, Jare Tiihonen, Sebastian Da Costa, Eevil Stöö, Etta, Timo Pieni Huijaus, Roope K, Pessa, Julma Henri, Ege Zulu, DJ Kridlokk, Slani, Ailu Valle ja Brädi.

Uusissa jaksoissa Köpi selvittää, miksi Olarissa räpin tyyli on jo itsessään käsite. Onko Vantaalla omintakeista soundia tai henkeä, ja kuinka merkittävää kulttuurityötä tehdään, kun esimerkiksi saamelaiset räppäävät omalla kielellään pohjoisessa? Luvassa on monta kiinnostavaa tarinaa siitä, mistä kaikki on lähtenyt, kenen kanssa yhteistyötä on tehty, ja miten nykyään pienimmistäkin kaupungeista voi kuka tahansa ponnistaa stadionstatuksen artistiksi.

Toisen kauden kaikki jaksot ovat nyt katsottavissa Yle Areenassa. Mikäli ensimmäinen kausi jäi katsomatta, niin senkin voit myös tarkastaa samasta osoitteesta.