Adikian ja Pijallin yhteistyö päättää Mist sä tuut? -originaalikappaleiden sarjan

Adikia työstää tällä hetkellä debyyttialbumiaan nimeltä Äiti.
Hilja Mustonen

Toinen puoli Stadista.

Se on aika lailla siinä – kahdeksan jaksoa, kahdeksan originaalikappaletta. Puhe on totta kai Ylen eri kaupunkien hiphop-ympyröitä esittelemiseen keskittyneestä Mist sä tuut? -dokumenttisarjasta, jonka päätösjakso nähdään tällä viikolla tv:ssä.

Dokumenttisarjan toisen Helsinki-jakson originaalikappale HKI (711) yhdistää jälleen eri sukupolvien tekijöitä. Siinä missä ensimmäisestä helsinkiläisten kappaleesta vastasivat Elastinen ja uuden aallon nimet ibe ja Blacflaco, kuullaan toisella kappaleella vastaavasti Pijallia ja Adikiaa.

Ceebrolistics-konkari ja Adikia levyttävät Särren luotsaamalle Rutilus-levymerkille, mutta samasta labelistä huolimatta kaksikkoa ei ole koskaan kuultu samalla raidalla. Tilanteeseen muutoksen tuovan kappaleen on tuottanut SORMI, jonka osaamista on kuultu useilla Pijallin aiemmilla julkaisuilla.

– On kyllä ihan supersiistiä päästä näinkin pitkän linjan tekijän ja legendan kanssa samalle biisille, varsinkin kun oon tosi paljon kuunnellut Ceebroja sekä Pijallin muitaki projekteja ihan nuoresta asti, Adikia sanoo.

Itse dokumenttisarjaa artisti pitää todella kunnianhimoisena katsauksena suomiräppiin ja sen historiaan. Hän kertoo saaneensa erityisesti muiden kaupunkien jaksoista paljon uutta tietoa ja kuunnelleensa mielellään myös helsinkiläisiä räppäreitä, vaikka heidän kuvionsa olivatkin tuttuja.

– Paljon jäi musta vielä tekijöitä kuulematta ja ois kyl huippuu jos tälläsiä sarjoja tehtäis vielä lisää! Musta kysyntää ois kun räppi on nykyään niin iso genre ja osa popmusaa, Adikia jatkaa.

Mist sä tuut? on ylittänyt odotukset ja ollut yksi Yle Areenassa suosituimpia ohjelmia kevään aikana. Toistaiseksi ei kuitenkaan ole vielä tietoa tullaanko sarjalle tekemään jatkoa.

Viimeinen osa sarjaa esitetään Yle TV2:lla tiistaina 20. huhtikuuta kello 21.55. HKI (711) on kuunneltavissa suoratoistopalveluissa tiistaista eteenpäin, singlen kannen näet alta.