Lahtelaisduo EKI JA RAY julkaisivat singlen EP-trilogiansa viimeiseltä osalta

Valtteri Rui

Omakustanteisesti tekevä kaksikko julkaisi kappaleelle myös musavideon.

Lahtelaisduo EKI JA RAY julkaisi viime viikon loppupuolella biisin Dous, joka on osa syksyllä julkaistavalta Tärpätti, Vol. 3 -EP:ltä. EP-levy on kolmiosaisen trilogian viimeinen osa.

Kappaleen on tuottanut APEXsound -kollektiivin hovituottaja räxä.

– Räxä laittoi biitin mailiin ja se kiinnitti heti huomion. Futuristinen, tyylikäs meininki – tosi minimalistinen, mutta silti asenteella väännetty. Sanat alkoi kuin putoamaan suusta,  kertoo EKI.

Singlen sanat kertoo artistein uskollisuudesta omalle jutulleen. Kappaleen nimi on peräisin kaveriporukan omasta slangista.

– Dous on sitä hyvää, mikä syntyy kun tehdään intohimolla, huolella ja hyvällä tiimillä. Monella menee enemmän aikaa puhumiseen kuin tekemiseen. Me annetaan työn puhua puolestaan, toteaa RAY.

Biisi saa myös visuaalisen toteutuksen. Videolla kaksikko ajelee valkoisessa avo-Corvetessa ränsistyneen teollisuusalueen taustoittamana. Videon on kuvannut ja editoinut PRX Median Valtteri Rui.

– Saimme -87 vuoden avomalli Corvette:n lahtelaiselta Fast Stockilta lainaan. Autoa oli tarkoitus käyttää Heinäkuussa julkaistussa ICE-T -musavideossa. Muutaman yllätyksen seurauksena ne kuvaukset kuitenkin lykkääntyi. Päätimme spontaanisti hyödyntää legendaarisen auton kuvaamalla toinen musavideo. Niin syntyi Dous, sanoo EKI.

Omakustanteisena tekevä kaksikko on pysynyt viime vuodet aktiivisena. Kuuntele tänä syksynä tulevan kokonaisuuden single lohkaisu alta.