Lähiöitä ja nuoren elämää: runollinen GADA räppää kokemuksistaan

Nuori artisti julkaisi ajatuksia herättävän singlen.

Sony Musicin rivistöihin viime vuonna kiinnitetty GADA valmistelee parhaillaan heinäkuussa ilmestyvää EP-levyään. Viime vuonna ensimmäisen Gangstalapsi-singlen ilmestyttyä, Klangi kävi haastattelemassa nuorta runollista räppäriä.

Artistitulokkaan uusin kappale Hoodi kertoo artistin näkemyksen lähiöelämästä.

– Hoodi on oma näkemykseni siitä, mitä lähiöelämä on ja voi tuoda nuoren elämään. Hoodi on myös biisi, joka avartaa niitä fiiliksiä mitä kävin läpi, kun en ollut enää ’down for streets’. Hoodissa kuvailen myös turhautuneisuutta sekä rakkautta niitä yksilöitä kohtaan, jotka eivät muuta elämäntapojaan tai odota itsestään muutosta.

GADA kertoo samalla, mitä nuorelle voi tapahtua, kun elää ilman huolenpitoa.

– Kun välinpitämätön nuori elää ilman valvontaa, siihen yleensä liittyy ongelmia. Kun ei ole paikkaa missä olla tai minne mennä, ei siitä hyvääkään seuraa. Vakavuustasosta huolimatta nuori, joka ei tunne itseään ja on täynnä elämänhalua, voi ryhtyä kapinalliseksi ja jopa työntää itsensä vaaraa tai jännitystä kohti. Kun kuulut joukkoon, alkaa pikkuhiljaa hämärtyä näkemys siitä kuka olet itse ja kuka olet joukossa. Ainakin minulle kävi niin, olin suoraan sanottuna hukassa oleva ja surua kantava nuori nainen, hän kertoo.

Artisti toteaa myös, että elämämme vastuu on aina meillä yksilöillä.

– Tulee pakostakin hetki, kun alat miettiä itseäsi. Mitä tapahtuu sitten, kun tiet erkanevat ja omat reitit ovat vastassa? Kun selviää, että jopa se yhteisö jonka vuoksi elit, olikin väliaikaista? Kun jatkat päiviäsi ja huolet tulevaisuudesta ovat silmiesi edessä? Miten ’lähiö’ auttaa sinua siihen? Aina pitää olla plääni.

Kuuntele alta räppärin uusin biisi ja valmistaudu ottamaan vastaan tuleva debyytti-EP.