Ekaa kertaa keikoilla sooloartistina – haastattelussa Ege Zulu

PME Recordsin rivistöihin nykyisin kuuluva artisti valmistautuu uuden musiikin julkaisuun.

Helsingin Roihuvuoressa kasvanut Ege Zulu on ollut viime aikoina kovassa nosteessa ja vuoden 2022 YleX Läpimurto -kilpailu on näistä varmaan viimeisin merkki siitä.

Ranskalaisesta musiikista inspiroitunut artisti sai viime vuoden puolella runsaasti huomiota Gettomasan kanssa tehdystä Valmiina futaa -kappaleesta sekä Swengari-debyyttialbumistaan

Pirteästi puhelimeen vastaava Ege Zulu viettää aikaa studiolla haastattelun aikana Kalasatamassa. Muistellessaan omaa uraansa ja sen alkua, lähtee ajatukset ja tarinat teini-vuosien puolelle.

– Yks luokkakaveri kerran sanoi, että mun pitäis tulla hemo tähdeks. Tykkäsin tulla luokkaan esimerkiks tanssien ja muutenkin olla aina huomion keskipisteenä, hän naurahtaa.

Omaa musiikkiaan Zulu kuvailee herättäväksi ja energiseksi. Ensimmäiset studiosessarit saivat paikkansa vuonna 2011, kun räppäri saapui takaisin Suomeen Ranskasta.

– Pelasin sillon kans paljon futista ja yks mun haaveista, joka ei liity musiikin tekemiseen on päästä väliselostajaks peleihin. Olis kiva analysoida matsei ja mitä kukakin teki ja silleen.

Festareita ja lämpöisiä kelejä

Räppärillä on tulossa kesällä suhteellisen monia festivaaleja, joista hän on innoissaan. Yksi näistä on Tampereella järjestettävä Blockfest.

– En oo ennen esiintynyt ihan vaan omalla nimellä, niin tää on tosi siistiä. Jännittää sillain hyvällä tavalla sopivasti!

Aiemmin artistin on voinut nähdä Blockfestin lavoilla Sexmanen kanssa vuonna 2019.

– Vedettiin freestyle räppi ja se on jääny mieleen isosti.

Uutta musiikkia ja uusia kokemuksia

Musiikkia räppäri on julkaisemassa pian. Tämän lisäksi Zululla on tarkoituksena nauttia lämpöisistä keleistä ja hankkia siihen sopiva kulkuneuvo.

– Haluun sellaisia hieman kesäisemmän fiiliksen omaavia musavideoita, joten niitä pääsee toteuttamaan tässä kun lämpenee. Heti kun lumet sulaa ostan kans skoban, hän naurahtaa iloisena.

Artisti kokee omiin vahvuuksiinsa kuuluvan presenssi, jonka hän tuo aina esiintymisellään ilmi. Tämän lisäksi aiheet ovat sellaisia, joilla hän kokee erottuvansa joukosta.

– Puhun tosi paljon hoodi yhteiskunnasta, en vie asioita politiikan tasolle mut tykkään tuoda esiin asioita mitä tapahtuu Helsingissä.

Tulevaisuudessa Zulu haluaisi tehdä musiikkia yhden suomiräp esikuvansa kanssa, joka onkin ollut jo alustavasti suunnitteilla.

– Jos ois esimerkiks pitsa, niin Asa veis mun esikuvissa puolet siitä. Loput menis 20/20/20 Ruudolf, Karri Koira ja JVG vuosilt 2011-2013. Sit vikaa slaissii menis Juno ja muutamii muita, hän kertoo.