Koskettava hittibiisi – WIL tekee paluun oman musiikkinsa pariin

Julian Grönberg

Sony Musicin artistin single omaa herkän taustatarinan.

Jo varhaisteininä musiikkiuraansa startannut WIL on monelle tuttu muun muassa kultaa striimanneesta kappaleesta Jos tuut mua vastaan, joka on tehty yhdessä  La haka:n ja Sinitarran kanssa.

Koronan aikana pinnalle pompannut artisti julkaisi myös viime vuoden alkupuolella EP:n nimeltään Toivon ettei sust tuu kuuluisaa, joka omasi artistille tunnusomaisesti rehellisiä ja vahvoja tarinoita omaavia biisejä.

Seuraavaksi laulaja valmistautuu albumiprojektinsa julkaisuun. Tästä ensimmäinen lohkaisu on viime viikolla julkaistu Näiden tähtien alla -niminen single, joka on uudelleenversiointi Uniklubin saman nimisestä kappaleesta.

– Täl hetkellä haluun keskittyy vaan tekee yksinkertasesti hyvää musiikkia, jonka takii ei olla lukotettu vielä ajankohtaa, et millon julkastaan isompaa prokkista. Huomasin et tällä hetkellä tuntuu luonnollisemmalta vaan luoda biisei miettimättä tavallaan sopiiks ne keskenään sit johonkin kokonaisuuteen. Ollaan kuitenkin menossa isompaa kokonaisuutta kohti omalla painollaan, hän kuvailee.

Artisti kertoo kappaleella olevan taustalla syvempi tarina jonka keskiössä on oma pikkuveli.

– Näiden tähtien alla teksti syntyi alunperin jo muutama vuos sitte, kun pikkubroidilla on tapana soittaa mulle koulun jälkee ja kysellä kaikkee. Must tuntuu, et se käy läpi erilaist lapsuutta ku mitä mulla on ollu ja joutuu miettii isoi kysymyksii koskien koronaa, sotaa ja rahaa. Mitä jos, mitä jos. En mä oo osannu vastata sille niihin kysymyksiin, mut se on saanu mutki ajattelemaan mitä mä sille sanon. Niin kliseiseltä ku se kuulostaaki, kuhan sul on ne läheiset ja ystävät sun vierellä, ei millään muulla oo väliä. Kertosäe tuli mukaan vasta kappaleen synnyttyä, tuottaja JOA:n ehotuksesta, joka oli fiilistelly tota Uniklubin kertsiä. Se sopi tohon törkeen hyvin ja oli siistiä, et Uniklubin jätkät suostu ja tykkäs kans jo ekoista versioista mitä laitoin niille. Vanha kappale, uus tarina, hän kuvailee.

Laulaja kertoo tulevilla biiseillään jatkavansa tarinankerrontaa astetta positiivisemmalla kulmalla edellisiin verrattuna. Suunnilleen puolentoista vuoden julkaisutauon jälkeen WIL on erittäin tyytyväinen uuteen singleen, sillä kappale on noussut viime viikon julkaisun jälkeen Spotifyn Top 50 -listalla 15. sijalle.

– Tuntuu tosi hyvältä et jengi kuuntelee ja muutenkin pidemmän tauon jälkeen on mahtavaa julkasta taas omaa musaa. Täst on hyvä jatkaa seuraavaan julkasuun ja suunnitelmana onkin alkaa taas aktiivisesti laittaa musaa ulos.

Kuuntele koskettavat lyriikat omaava single alta:

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.