Joan uudella singlellä mukana WIL: ”Tää biisi on shout out niille paremmille puoliskoille jotka on mukana ylä- ja alamäessä vaik ei ois timanttei kaulas tai matkoi Pariisiin”

Yli kymmenen vuotta musiikkialalla työskennellyt artisti julkaisi uuden singlen.

Vantaalta ponnahtava, vuodesta 2011 asti musiikkialalla monipuolisesti työskennellyt Joa julkaisi viime viikolla Jäätä-nimisen yhteiskappaleen Sony Musicin rosterissa vaikuttavan Wil:in kanssa. Kaksikko on tehnyt yhdessä töitä  jo useampia vuosia sitten keikkojen parissa.

– Musaa oon tehny jo sillon ku mikseri oli viel place to be. Tein pitkää omaa musaa ja keikkailin aktiivisesti esim. just Wilin kanssa ja monis muis kokoonpanois ja eri nimellä. Joskus 2019 se fiilis artistina minkä takii alotin tekee musaa vaa katos eikä se tuntunu hyvält enää. Musa oli silti niin iso osa mua et päätin opetella tuottaa ja miksaa koska miks ei ja koska sanottaminen ja melsut ollu aina vahvuus, niin alotin myös kirjottaa muille tekstei, hän muistelee.

Kappale muodostui saman ajatuksen ympärille, jonka pariin Joa haluaa viedä kuuntelijat musiikillaan. Single on biitin ja sävellyksen osalta artistin omaa käsialaa ja masteroinnista vastaa Alexander Clifford.

– Jäätä synty itseasias jo 2021 ja idean mikä mul on aina ollu mun musan keskiös, että voi olla onnellinen ihan perusjutuista ilman et tarvii keksii ja värittää sitä et muut kelais sust jotai. Soitin ohimenne muiden asioiden lomas viime vuonna Vilille mun demoi ja tän kohal se sano et vois kirjottaa verseen koska fiilaa.

Singlen tarina on omistettu terveille parisuhteille, joissa tuetaan kumppania myös niiden huonompien aikojen aikana.

– Tää kyseinen biisi on shout out niille paremmille puoliskoille jotka on mukana ylä- ja alamäessä vaik ei ois timanttei kaulas ja rahaa käydä viikonloppu lomal Pariisissa, suhteille joissa molemmat pitää vaakaa tasapainos huonoil ja hyvil jutuillaa koska nää kaikki voidaa tehä sit yhes ku tehää se duuni ja tuetaa toisiamme.

Inspiraationsa artisti ammentaa muiden saman alan ihmisten auttamisesta sekä rakkaudesta musiikkia kohtaan. Joa on työskennellyt urallaan tuottajana artisteille, joihin kuuluu muun muassa Korelon, Temaj sekä Ode.

– Mun isoin inspiraatio on nostaa ja jeesaa uusii tulokkaita ja yleisesti tehä musaa lahjakkaiden samanhenkisten tyyppien kaa plus toki tehä hyvää musaa. Mä teen musaa koska rakastan tätä. Vaikken ikinä enää tekis eurookaa musal ni en lopettais. Tää on myös itelle iso jeesi päästä purkaa niit asioit mitä ei ehkä muute sanois ääneen, hän kertoo.

Kotimaisella musiikkikentällä Joa kertoo kokevansa omaksi edukseen pitkään kestäneen uransa, sillä suomiräpin kehityskaarta on ollut mahdollista seurata läheltä ja oma osaaminen on muodostunut ajan kanssa myös hyvin monimuotoiseksi useammalla aspektilla.

– Ehkä se et oon tehny musaa ja ollu ”skenes” niin pitkää ja päässy näkee tän suomiräpin kehityksen sielt mikseri ajoilt tähän päivään ennenku kaikki teki musaa. Artisina ehkä se myös et teen kaiken tuotannost, sanotuksist ja miksauksist lähtien ite enkä tee sitä soundii mitä muut haluu vaa sitä miltä must sillo tuntuu. Must tuntuu et monet uudet lahjakkaat artistit tekee musaa iha väärist syist vaikka sitä oikeetakaa tuskin on, mut mä koitan pysyy aina itelle ainaki aitona.

Tällä hetkellä artisti haaveilee kykenevänsä jatkamaan musiikin parissa niin kauan kun oma mielenkiinto ja intohimo alaan säilyy.

– Mun isoin haave on tehä tätä taval tai toisel siihen asti ku mä en vaa pysty enää. Tehä hyvää musaa mulle ja muille, jos se maksaa mun laskut ni se on vaa plussaa ja jos mä voin auttaa sil muit ni mul on all good, hän toteaa.

Kuuntele parisuhteista positiivisessa näkökulmassa kertova biisi tästä: