”Tää ei ole mun EP. Tää on MEIDÄN EP!” – Eetee julkaisi viiden biisin kokonaisuuden

Kotimaisella rap-kentällä 20 vuotta vaikuttanut artisti julkaisi odotetun levyn.

Kotimaisella rap-musiikkikentällä jo 2000-luvun alusta alkaen vaikuttanut Eetee julkaisi odotetun levynsä viime kuun viimeisellä viikolla, perjantaina 30. syyskuuta.

Projektilla on yhteensä viisi kappaletta. Viimeiselle biisille nimeltään Rexona julkaistiin myös musiikkivideo, jolla siirrytään Eeteen kulttimainetta nauttivan Twitch-livestreamin äärelle. Biisin luomisprosessi nappasi mukaansa myös suuren määärän osallistujia.

– Tätä biisiä kirjoitti livestriimissä yli neljäkymmentä ihmistä ja se myös nauhotettiin katsojien kanssa striimissä kokonaisuudessaan. Zoo Uniquen raikas saundi loi täydellisen fiiliksen jengille kirjoittaa. Biisistä tuli niin hyvä, että päätettiin tehdä siihen myös video. Video Kalliala otti homman tyylikkäästi haltuun. Vois jopa sanoo, että tätä teosta on nyt ollut tekemässä ainakin se 50 henkilöä, hän kertoo viimeisimmässä Instagram postauksessaan.

Nappaa sydämien ja skumpan täyteinen musavideo katseluun alta.

EP-levy kulkee nimellä Mikä Sulla On?, joka julkaistiin Pihlderberg-levymerkin kautta.

Artistina Eetee kuvailee nauttivansa enemmän tiimityöskentelystä verrattaesssa yksin tekemiseen.

– Mä en oo ikinä halunnut olla ns. ”Sooloartisti”. Porukalla on mun mielestä muutenkin paljon mukavampi tehdä hommia. Oon aikaisemmin tehnyt aina kaiken itse, biiteistä masteriin, videoista promomatskuihin, ja kerrankin näitä asioita hoitaa muut ihmiset. Tällä EP:llä näkyy kaikenkaikkian n. 50:n ihmisen kädenjälki. Siksi tää tuntuu tärkeämmältä kun mun aikaisemmat julkaisut. Tää ei ole mun EP. Tää on MEIDÄN EP!

Kokonaisuudella kuullaan variaatio eri tunnetiloista ja fiiliksistä. räppäri kuvaileekin kuluneiden vuosien olleen rankkoja, johon luultavasti moni pystyykin samaistumaan.

– Nää viimeiset pari vuotta on ollut varmasti ihan kaikille rankkoja. Tässä on 5 biisiä, jotka kuvastaa omia pieniä ja suuria tunteenpurkauksia tältä ajalta. Tässä on kaikkea rakkauslaulusta gangstarappiin, hän kertoo.