Kaihoisaa indie pop -soundia Jyväskylästä – Vepu julkaisi debyyttialbuminsa

Voimakas tuotanto nostaa artistin äänen arvoiseensa asemaan.

Jyväskyläläinen Vepu julkaisi esikoisensa Miten sä muistat mut? käsitellen tunteita osuvalla tarkkuudella. 21-vuotias jyväskyläläinen kuvailee albumia seuraavasti:

– Levyllä käsitellään aika normaaleja aiheita ja asioita elämästä, joten toivon että levy tarjoo joillekin samaistumispintaa ja siis tietysti tärkeimpänä että se olis ylipäätään kiva kokemus kuunnella!

Räpin pääkaupunkinakin tunnetusta Jyväskylästä sikiää paljon muutakin kuin räppiä, mistä Vepu on hyvä osoitus. Artistia onkin kuultu jo monilla projekteilla; muun muassa tuottaja-artisti Aaro630:n albumilla ja Pyrythekidin singlellä ???. Albumin vastaavana tuottajana toimii niin ikään jyväskyläläinen Onni Tuominen, jonka lisäksi tuotantoon on osallistunut myös Aaro630 ja lazyyeyee.

– Onnin kanssa tavattiin yläasteella ja oltiin kans samassa lukiossa jollon alettiin kokeilemaan musiikin tekemistä Onnin isän autotallin varastossa. Aluks tein läpällä Soundcloudiin räppiä huumeista (joita en oo käyttäny) ja aseista (joilla en oo ampunu). Sit jossain vaiheessa huomasin että olin alkanu lauleskella normaaleista asioista ja yhtäkkiä tehtiinkin biisejä enemmän tosissaan ja sit julkastiin mun eka projekti Vepu-nimellä, kertoo artisti.

Albumin tuotanto itsessään on tunteita herättävää ja tukee teemoja hyvin. Vastaavanlainen bedroom producer -tyylinen kulttuuri tuntuu muutenkin yleistyneen viime aikoina ja musiikkia tehdään sekä tuotetaan yhä arkisemmissa ympäristöissä. Tuotannossa kuuluu vaikuttava paikallinen osaaminen; Vepu kertookin levyn syntyneen masterointiin asti lähes täysin jyväskyläläisten toimesta.

Levynjulkistustilaisuutta juhlistetaan Helsingin Korjaamolla lauantaina 12. marraskuuta ja artisti toivottaakin kuulijat tervetulleeksi kuulemaan, miltä levy kuulostaa livenä.

Alla olevasta linkistä pääset kuuntelemaan albumin.