”Jokainen meistä ei ole vahva ja hiljainen taistelija” – Monspille sainattu Aarnikotkat tarttuu vaiettuun aiheeseen

Julius Konttinen

Uutuussingle pohjustaa kokoonpanon toista albumia.

Monsp Recordsin tuorein artistikiinnitys on viisihenkinen helsinkiläisyhtye Aarnikotkat. Överdogin kautta edellisen levynsä tiputtaneen ryhmän ensimmäinen single uudella lafkalla on kappale nimeltä Miesten vuorolla.

Kappale käsittelee paljon viime aikoina julkisessa keskustelussa esillä ollutta aihetta, josta on kuitenkin tyypillisesti vaiettu rap-teksteissä.

– Me pyritään pohtia mieskuvaa ja miehenä olemista, ja tarjotaan pakoa raameista, jossa miehuutta pitäis todistella muille. Jokainen meistä ei ole vahva ja hiljainen taistelija, eikä tarvitsekaan olla. Tehtiin biisi, joka kertoo, että miehilläkin on oikeus olla herkkä ja pitää itseään kauniina.

Kokoonpanolla on työn alla myös kokonainen pitkäsoitto.

– Viime kesästä asti ollaan asiaa edistetty ja kundit saatu lukittua studioon Super Jannen kanssa. Aarnikotkien ajat untuvikkoina on takana ja kun meille tarjoutui mahdollisuus puhaltaa tuulta siipien alle, niin totta kai oltiin mukana. Tällä bändillä on potentiaalia mennä vaikka mihin, Monspilta kommentoidaan.

Rumiluksen, Carliton, Leo G:n, MC Pösön ja Santanan muodostama ryhmä sai alkunsa vuonna 2011 heidän puistossa pitämistään freestyle-sessioista. Esikoisalbuminsa Kotka on kotka ryhmä julkaisi kesällä 2017, ja maaliskuussa 2018 se sai seuraajan Sunlempipoikabändi -nimisen EP:n muodossa.

Kuuntelen Miesten vuorolla alta. Keikoille Aarnikotkat lähtee huhtikuussa.