Hiljainen ja uskonnon aiemmin rajoittama poika tasaa tilit musiikillaan

Shery Nas

Nimi Rico kannattaa painaa mieleen.

Marokkolaistaustainen laulaja, laulunkirjoittaja ja tuottaja Rico eli Rida Ettyjani ei halua maalata itseään musiikillisesti liian ahtaaseen nurkkaan. Vaikka 22-vuotias artisti pitääkin itseään ensisijaisesti r’n’b-laulajana, on hänen katalogissaan myös rap- ja afroswing-julkaisuja.

Monipuolisuuden lisäksi Ricossa vakuuttaa osaamisen taso, sillä omakustanneartisti tekee omillaan erittäin laadukasta ja kansainvälisesti kilpailukykyisen kuuloista materiaalia. Suomessa koko ikänsä kasvanut Rico varttui kuunnellen yhdysvaltalaista musiikkia, mikä innosti häntä laulamaan englanniksi ja tähtäämään ulkomaille.

Tuoreella Blue Room -singlellään artisti kertoo kamppailuistaan viha-rakkaussuhteissa, jossa ei pysty olemaan täysin selvillä omista tunteistaan. Kappaleella fiittaa Ilona Gill, joka oli yksi The Voice of Finlandin finalisteista vuonna 2016.

Single on lohkaistu tulevalta Cocoon-albumilta, jolla Rico haluaa osoittaa että jokaisella on mahdollisuus muuntautua parhaaksi versioksi itsestään. Omalla kohdallaan artisti haluaa viedä suomalaista osaamista maailmankartalle, mutta aina hän ei ollut varma onnistuuko häneltä ylipäätään musiikin tekeminen.

– Aloin tekemään musiikkia koska se on aina ollut mun mielestä jotain missä pystyn avautumaan. Esteenä on ollut uskonto, mutta lähiaikoina äiti on hyväksynyt mut sellaisena kuin oikeasti olen. Oon aina ollut hiljainen poika ja vähän kiusattu myös, mutta nyt koitan olla äänekkäämpi mun musiikilla, Rico avaa.

Rico on jo tehnyt yhteistyötä muun muassa Klangin viimekuisessa jutussa tämän hetken kiinnostavimpien suomenkielisten r’n’b-lupaisten joukkoon nostaman Nisan kanssa. Ylen Lähiön finest -sarjassakin mukana olevan artistin ohella yhteistyökumppaneihin lukeutuvat esimerkiksi Mc Mly, DatBoyPak ja Safari Bari, joita kuullaan tulevalla albumilla.

Tulevan albumin levyjulkkarikeikka nähdään DOSE-kollektiivin The Groove -illassa helsinkiläisessä Broo Pizza & Barissa. Keikka järjestetään keskiviikkona 28. lokakuuta ja sille on vapaa pääsy.

– Broo on hyvä paikka starttaa, koska ei oo kauheesti kokemusta keikkailust, Rico sanoo.

Kuuntele Blue Room alta. Pitkäsoitto Cocoon julkaistaan perjantaina 23. lokakuuta.