Hazard tulee sisään hostiilin kuuloisella drill-raidalla

UK-soundi on iskenyt Hazardiin jo vuosia, mikä ilmenee muun muassa grime-vaikutteina hänen ja Ransukoiran toissavuotisella EP:llä.
Pamir Shakir

Vuoden 2018 Rap SM -voittajalla on tekeillä debyyttialbumi.

Toukokuussa yhteisen 6kulma-EP:n Hugon kanssa julkaissut Hazard on palannut uudella soolotuotannolla. Vuoden 2018 freestyle-räpin suomenmestari on työstänyt kaikessa hiljaisuudessa debyyttialbumiaan, jonka ensimmäisenä singlenä toimii nyt ilmestynyt Mihi sä meet.

Drill-henkinen kappale sisältää aikalaispohdintaa käytöksestämme yhä polarisoituvassa elinympäristössämme. Samalla se on osoitus artistin monipuolisuudesta kirjoittajana.

– Biisi syntyi niin, että kyseisen biisin tuottaneen Oudyn kans käytiin studiolla taustoja läpi ja tällanen hostiili drill-meininki iski korvaan. Biitti sai mut räppäämää ja sanat syntyi suhteellisen nopeesti muihin projekteihin verrattuna.

Hazardin näkemyksen mukaan drill-musiikki on osa laajempaa estetiikkaa, missä ihannoidaan asioita mitkä taas eivät itsessään kuulu hiphop-kulttuuriin. Lyriikoissa onkin pieni näpäytys aiheesta: ”Yytsit yhen kauden Top Boyt ja aloit esittämää / suoraa lävitses veli mä nään / syljen ni vitusti, et joudut merihätään”.

– Bar season is on ja sen kuulee tän kappaleen lisäks tulevalla albumilla, Hazard toteaa.

EP:n tapaan singlen ja tulevan albumin julkaisusta huolehtii Rekamin perustama Pihlderberg. Vuoden alussa julkaisutoimintansa aloittaneen indielafkan toiminta saa Hazardilta pelkkää kiitosta.

– Bergin tallissa on tehty hommia ja oma kehittyminen megabossin seurassa on ollu huimaa. Tallikaverit on kans ihan omaa luokkaansa, mut sitä Berg tarjoilee.

Tuoreelle kappaleelle on julkaistu myös musiikkivideo. Sen ohjauksesta vastaa Pamir Shakir.

– Video tehtiin Pamirin kanssa ja on ollu kyl ilo tutustua jäbään ja tehä hommia. Sellaset näkökulmat ja kunnianhimo sen tekemisessä teki vaikutuksen jo projektin alussa, ihan varmasti jatkossa tehään vielä lisää.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.