Ensinäyttö: Kiki – 666 (video)

NICKLAS

Kaiku Recordingsin uusin sainaus julkaisi debyyttisinglensä.

Millaisista aineksista rakentuu tulevaisuuden iso popstara? Kysymykseen ei ole yksiselitteistä vastausta, mutta tuskin ainakaan haittaa että on samanaikaisesti sekä vahva että herkkä tyyppi, joka osaa ajatella isosti.

Tällaiseksi kuvailee itseään Kaiku Recordingsin uusi tulokasartisti Kiki. Nimen takana on helsinkiläinen Petra Gavalas, jonka elämässä musiikki on ollut vahvasti mukana aina.

– Luin itse asiassa vähän aika sitten mun lapsuuden päiväkirjaa ja kahdeksanvuotiaana siellä jo päätin, että musta tulee laulaja ja näyttelijä. Eli musiikin tekeminen on ollut mun unelma niin kauan, kun muistan, Kiki sanoo.

Kiki kertoo tehneensä musiikkia tosissaan muutaman vuoden ajan. Yksi olennainen osa kenen tahansa artistiutta on artistinimi, joka Kikin tapauksessa juontaa juurensa laulajan lapsuuteen.

– Joskus tosi pienenä kutsuin itteeni aina ”Kikiks” ja mun vanhemmat ihmetteli, että mikä tätä lasta vaivaa, ku ei omaa nimeään opi. Sitten kerran saunassa olin osoittanut saunan kiukaan kiviä ja hokenut että ”kiki”. Siitä mun vanhemmat tajus, et yritän sanoo ”kivi”, mut en osannut sanoo v-kirjainta. Mun juuret tulee puoliksi Kreikasta ja kreikan kielellä mun oikea nimi tarkoittaa kiveä. Ihan fiksua ajattelua lapselta, Kiki nauraa.

Osa Klangin lukijoista on todennäköisesti kuullut Kikin ääntä aiemminkin, sillä hän lauloi Rähinä-artisti Leo Luthandon toissavuotisen Tiloihin-kappaleen kertosäkeen. Fiitti herätti Rähinän lähimmän yhteistyökumppanin Kaiku Entertainmentin mielenkiinnon, mikä johti uusiin studiosessioihin ja lopulta levytyssopimukseen.

– Haluun rikkoa vähän rajoja ja sekoittaa pakkaa. Kuvailisin omaa musiikkia tummanpuhuvana trap/pop/rnb:nä, ehkä hieman rockin vivahteitakin saattaa tulevaisuudessa multa kuulla. Mussa on niin monta eri moodia ja haluun tuoda eri puolia esiin niin musiikissa kuin teksteissäkin. Jokin tosi dramaattinen ja synkkä voi olla samalla kaunista ja kiehtovaa, tulokas avaa.

Kikin ensimmäisenä omana julkaisuna toimii single 666, jonka sanoituksissa leikitellään rakkausaiheisilla raamatullisilla metaforilla. OTAVAn ja Leo Jupiterin tuottamalle kappaleelle on kuvattu myös musiikkivideo, joka nähdään nyt Klangin ensinäytössä.

– Oon aika visuaalinen tyyppi ja rakastan miettiä ja luoda elokuvamaista visuaalista maailmaa musan ympärille. Musiikkivideon teki ja ohjasi lahjakkaat Niklas Ahorinta ja Niclas Roms! Oli mageeta päästä heidän kans tekee.

Tulevaisuudessa Kikiltä voidaan odottaa paljon, sillä artistilla on kova tahto toteuttaa haaveitaan. Voisi jopa sanoa että kivenkova.

– Haluun tehdä paljon musaa, toteuttaa itteäni ja pysyä aina omana itsenäni.