Freestyle-ringeistä kovaan kastiin – GUKKi haluaa nostaa huudinsa isosti kartalle

Gukki nojaa seinään.
Gukkia on kuultu aikaisemmin jo Kingfishin singlellä.
Helsinkiläinen GUKKi tiputti ensimmäisen oman julkaisunsa.

Uusi tulokas GUKKi on heti ensimmäisellä julkaisullaan kovatasoisessa seurassa. Ihan tyhjästä 22-vuotias helsinkiläisartisti ei kuitenkaan nouse esiin, sillä häntä on jo aiemmin kuultu Tasoi Recordsille sainatun Kingfishin tuplasinkulla.

Kaduilla puhutaan, että kaksikko on sukua toisilleen. Pitääkö tieto paikkansa?

– Joo, Fisu on mun serkku ja ollaan joskus spittailtu huudeilla huvikseen. Silloin kun Fisusta tuli stara, niin se pisti koodia ja feattasin Koko huudi -biisissä. Se sai innostumaan taas uudestaan musasta, GUKKi kertoo.

Palataan kuitenkin hetkeksi ajassa taaksepäin aina siihen hetkeen, kun GUKKi alun perin innostui musiikista. Tulokkaan mukaan hänen oma matkansa artistina sai alkusysäyksen pääkaupungin freestyle-ympyröistä.

– Frendit saivat joskus osallistumaan Rap SM -kilpailuihin, joissa tulin neljänneksi heti ekalla kerralla. Sain paljon hyvää palautetta ja koska olin ainoa tummaihoinen siellä, niin siitäkin nousi paljon keskustelua, GUKKi kertaa.

Huudeilta tutun hahmon ensimmäinen kunnollinen oma julkaisu on kappale nimeltä Yks kaks, jossa häntä tukee suomenkielistä albumiaan valmisteleva Gracias. Näyttelijänäkin kunnostautunut PME-artisti tuli mukaan projektiin kappaleen tuottaneen MD$:n kautta.

– Grade kuuli träkin ja hyppäsi messiin fiilattuaan menoa. Kyllä me tunnetaan muutenkin, stadi on aika pieni paikka loppujen lopuksi ja aito tunnistaa aidon, GUKKi sanoo.

Toistaiseksi tulokas on mahdollista nähdä keikkalavoilla ainoastaan serkkunsa keikkojen yhteydessä. Levydiiliäkään GUKKi ei sen isommin haikaile, sillä homma etenee omankin tiimin kanssa. Mutta mitä suunnitelmia Maunula-Pasila -akselilla varttuneella artistilla sitten on?

– Laittaa mun huudi kartalle isosti. Mun mukana tulee monta lahjakasta nuorta äijää ja me otetaan tää haltuun!