Ezkimon kuolemanjälkeinen levy julkaistaan vappuna – tulossa myös vinyylipainos

Vimugraphy

Levyllä on kaiken kaikkiaan kahdeksan raitaa.

Viime vuonna julkistetulle ja alun perin jo helmikuulle kaavaillulle Ezkimon postuumille albumille on vahvistettu uusi julkaisuajankohta. Agentti Sumo saapuu suoratoistopalveluihin ja digimyyntiin vappuna 1. toukokuuta.

Puhesampleihin liittyneiden lupakysymysten takia viivästyneen pitkäsoiton tuotannosta vastaa kokonaisuudessaan Ezkimon pikkuveli Juan Muteniac, joka on toiminut samalla projektin vastaavana tuottajana. Tuottaja kertoi vuonna 2015 kuolleen veljensä neljännen ja viimeisen albumin tekemisen lähtökohdista viimekesäisessä Klangin haastattelussa.

Juan Muteniacin mukaan Agentti Sumon ideana on sulkea ympyrä ja palata takaisin Ezkimon uran alkuaikoihin. Itse musiikin ohella tämä nousee esiin levyn kannessa, jonka on suunnitellut esimerkiksi Pyhimyksen MIKKO-albumin kansista vastannut Jouni ”Jones” Lehtonen.

Kanteen on haettu vaikutteita Salainen agentti 998 -esikoissinglen lisäksi Iso E -debyyttialbumin elokuvajulistemaisesta kannesta, joka viittasi suoraan Stanley Kubrickin Kellopeliappelsiiniin. Kansi sisältää myös kaikki Ezkimo-logot mitä aiemmissa julkaisuissa on käytetty.

Vierailijoina albumilla kuullaan Ajan henki -kappaleella laulavan Anssi Kelan ohella muutamia Ezkimon aikalaisia päätösraitana toimivalla posseraidalla. Toiseksi singleksi lohkaistulla Nyt ja aina -posseträkillä ovat mukana Paleface, Brädi, Joniveli ja Skandaali.

Kannen ja kappalelistan näet alta. Levystä on tulossa 500 kappaleen rajoitettu vinyylipainos, joka julkaistaan perjantaina 8. toukokuuta.

1. Crazy
2. Paha
3. Ajan henki feat. Anssi Kela
4. Pinkki elefantti
5. Psykopaatti
6. Palaa koppiin
7. Metodi
8. Nyt ja aina feat. Paleface, Brädi, Joniveli ja Skandaali