Ege Zulu lämmittelee jo kesää varten – ”Ei!” ulkona nyt

Ege Zulu oranssit vaatteet päällä istumassa portailla.
Ege Zulu on muutamassa vuodessa noussut yhdeksi Suomen rap-musiikin suurimmista nimistä.
Mark Mindubaev

Ege Zulun Marseille-soundi on erottanut roihuvuorelaislähtöisen artistin muista räppäreistä Suomessa.

Tämänhetkisen suomiräpin skenen kärkinimiin kuuluva Ege Zulu julkaisi uuden singlensä, joka toimii kurkistuksena ensi kuussa julkaistavaan Mammanpoika-albumiin. Tänään, perjantaina 22. maaliskuuta julkaistu Ei!-single julkaistaan kukkaisen ja pirteän musiikkivideon kera, jonka on kuvannut Niko Hirvimäki. Kappaleen tuotannosta vastaa räppärin luotettava työkaveri ja tässä vaiheessa monelle jo tuttu nimi, Emma Gaala -ehdokas Salahpolo.

Kappale kertoo ystävyyssuhteiden vaikeuksista ja koettelemuksista, joista Ege nimenomaan varoittaa ja kertoo kuuntelijalle, että on terveellisempää joskus kieltäytyä. Ystävät voivat käyttää hyväksi ja muiden miellyttäminen sekä seura, jossa tuntee ympäristöpaineita, voi tulla pahoin seurauksin.

Zulun edellinen single, Tunnista tuntiin, jolla vierailee Behm, on nauttinut laajaa suosiota Spotifyn Top 50 -listalla heti julkaisustaan lähtien. Useamman eri radiokanavan soittolistat ovat myös suosineet kappaletta, mikä on edistänyt Zulun tulevan albumin kiinnostavuutta, artistin suuren sosiaalisen median seurannan rinnalla. Albumi on jo ennen julkaisuaan saavuttanut kultastatuksen striimien myötä.

Kesän lähestyessä Ege Zulu suuntaa jälleen festarilavoille, valmistautuen viihdyttämään yleisöjä energisellä ja ikonisella esiintymisellään. Taiteilija aikoo tuoda lavalle sekä itsensä että kymmenhenkisen orkesterinsa, esiintyen esimerkiksi Ruisrockissa, Ilosaarirockissa, Flow Festivaaleilla ja Blockfesteillä, tarjoten festivaalikävijöille ainutlaatuisen kokemuksen, josta helsinkiläinen artisti on kuuluisa.

Musiikkivideo linkitetty alle.