Nebi palasi uudella albumilla pitkän hiljaisuuden jälkeen: ”Mä katosin käytännössä sen takia, että saisin tollasen reaktion ihmisiltä”

Nebi katsoo aurinkolasit päässä kameraa kohti.
Nebin uusi albumi jakautuu kahteen puoliskoon, jotka ovat "Love" ja "Rage".
Tuomas Vihavainen

Tuore albumi on artistin mukaan henkilökohtainen kokonaisuus, joka on syntynyt pitkälti freestylen pohjalta.

Nebi päätti viime viikolla pitkän hiljaiselonsa. Moni oli kenties arvuutellutkin, missä artisti oli ja oliko musiikkia vielä tulossa; nyt saimme vastauksen, sillä turkulainen julkaisi toisen albuminsa, joka kantaa nimeä Vallankumous. Kyseessä on peräti 16 kappaleen ja tunnin mittainen kokonaisuus, jolla ei ole yhtäkään vierailevaa artistia. Myös tuotanto on pitkälti artistin itsensä käsialaa. Artisti kertoi Klangille albumin tekoprosessista ja katoamisesta sosiaalisen median kanavilta.

Kuunnellessa albumia, tuntuu korostuvan aiempaa henkilökohtaisemmat teemat. Myös artisti itse myöntää, että kyseessä on melko henkilökohtainen teos ja tämä kuuluu albumin molemmilla puolilla. Levyn alkupuoli kantaa nimeä ”Rage” ja loppupuoli nimeä ”Love”.

– Toi koko albumi on mun elämän inspiroima eli tein biisejä mun elämästä – sekä love- että rage-puoli. Mul on ollu rakkaussuhteita ja tämmösiä, mitkä on inspiroinut tunteellista puolta, kun oon tunnepäissäni äänittänyt biisejä. Kaikki albumin kappaleet on kirjaimellisesti mun omasta elämästä, Nebi kertoo.

Vierailevat artistit eivät sopineet tällä kertaa kuvaan, koska lopputuloksen tuli olla täysin omaa. Albumin biisien tekemisen prosessista Nebi paljastaa, että ne ovat lähes kaikki syntyneet freestylen pohjalta, joten ne kertovat juuri tietystä hetkestä aitojen tunteiden välityksellä. Kokonaisuudessaan tekoprosessi otti aikaa noin kaksi vuotta.

Katoaminen sosiaalisesta mediasta oli tietoinen ja laskelmoitu päätös, joka kattoi pitkän aikavälin.

– Mä katosin käytännössä sen takia, että saisin tollasen reaktion ihmisiltä. Se oli mun tietoinen päätös, että ensin pysyn somessa aktiivisena Täytyy ymmärtää -levyn jälkeen ja koko sen kevään. Tiesin kuitenkin jo ennen ekaa levyä, että jossain vaiheessa laitan mun somet pauselle ja tää toimi paremmin kun oisin kuvitellut. Käytännössä se oli manifestaatiota momentumille.

Albumin tuotanto on pitkälti artistin omaa käsialaa, mutta kädenjälkensä sille ovat jättäneet muun muassa Danitello, Lameboy, Artturi Salminen ja Pehruu. Voit kuunnella albumin alla olevasta linkistä.