DON KJ palaa musiikkikentälle hyväntuulisella kappaleella esitellen itsestään uuden puolen

Indieartisti luo uutta musiikkia aurinkoisella asenteella.

DON KJ, oikealta nimeltään Ville-Petteri Kojo, on vuonna 2017 debyyttinsä tehnyt artisti, lauluntekijä ja tuottaja. Räppärin aiempi tuotanto on ollut suhteellisen tummanpuhuvaa ja syvissä vesissä kulkevaa. Viime vuonna artisti vaihtoi nimensä Don Koojj:sta uuteen, astetta lyhyempään nimeen jonka mukana tekemiseen tuli uutta ja raikasta näkökulmaa.

– Kun on hyvä fiilis tehdään hyväntuulista musaa. Viime vuodet on ollu niin sanotusti myrskyisiä, mutta oon seilannu tän läpi ja käsitellyt vaikeet asiat. Oon valmis painaa duunii entistäkin kovemmin nyt ja uusimman biisin oon ite myös miksannu ja masteroinu, hän toteaa.

Alun perin Etelä-Karjalasta kotoisin oleva räppäri kertoo kehittyneensä muutamien viime vuosien aikana musiikin parissa.

– Oon ottanu haltuun tuottamista ja miksaamista tosissani ja koen että se on myös kehittänyt mua entisestään. Teen musiikkia myös muille omien prokkisten ohella ja se on ollut oman inspiraation kannalta mielettömän upeeta.

Uusin single GODDAM. omaa tanssittavan tunnelman, joka eroaa vahvasti artistin aiemmasta tuotannosta. Biitit on Robb Rosen käsialaa, sinkun promovideon on kuvannut Santeri Rahikka ja kuvat on napannut Aatu Okkonen.

– Mun olo on tällä hetkellä elämässä aika vapautunut ja onnellinen. Tuntuu, että oon vihdoin päässyt semmoisesta pimeästä kolosta pois missä olin pitkään ja haluun jakaa positiivista fiilistä myös muille näin musiikin välityksellä, hän kertoo lämpimästi hymyillen.

Kappaleen inspiraationa onkin toiminut artistin onnellinen elämänvaihe, johon liittyy myös useita uusia ihmissuhteita.

– Oon asunut Helsingissä nyt noin neljä tai viis vuotta, mutta tuntuu et olin pitkään tosi erakkona. Huomaan, että kun katkaisin myös tietoisesti huonoja ihmissuhteita ja sain ympärille sellasta positiivista energiaa niin voin itsekkin paljon paremmin.

Tanssittavat kappaleet ja aikaisempiin kappaleisiin verrattuna kevyt tunnelma tulevat näkymään myös tulevaisuudessa artistin musiikissa. Vaikka Kojolla on suunnitteilla julkaista jatkossa useampia kappaleita tiheämmällä tahdilla, ei suurempaa projektia ole kuitenkaan vielä lähiaikoina näkyvissä.

– Albumi tai EP on sen verran suuren työn takana, että en enää sellaista projektia halua lähteä tekemään yksin. Kuitenkin se olisi tosi mahtavaa, mikäli mulla on jossain vaiheessa levy-yhtiö tai muu tiimi sen teossa mukana, hän toteaa.

Artisti julkaisi vuonna 2019 omakustanteisesti täysipitkän albuminsa Burundanga joka sai lähtölaskentansa YleX:n erikoisohjelmassa sekä Bassoradion Kultabassokerhossa. Nyt KJ haaveilee itselleen vielä tuntemattomista osa-alueista.

– Uutena ajatuksena mulle on alkanut tulla iso hinku keikkailemaan ja rundille! Tän lisäks oon alottanut kirja prokkiksen, joka on ollut mulla unelmana jo pidemmän aikaa.

Tulevan kesän artisti aikoo elää hetkessä. Myös läheiset, musiikin tekeminen ja festarit tulevat olemaan helle kuukausien prioriteetteina.

– Haluun nauttia ja olla ennen kaikkea läsnä tilanteissa. Tuntuu että kaikki on mahdollista enkä halua liikaa käydä murehtimaan tulevasta.

Nappaa viime perjantaina ilmestynyt sinkku kuunteluun alta.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.