Cold Summer -haasteesta tuli taas kiinnostava – DJ Taste tiputti ensimmäisen oman versensä

Samuli Vienola

DJ Taste koukkaa uudelle tontille.

Kotimaista rap-skeneä seuranneet eivät ole voineet viime viikkoina välttyä jenkkiräppäri Fabolouksen lanseeraamalta #ColdSummerChallenge -haasteelta. Suomessa siihen tarttui ensimmäisenä Tuomas Kauhanen, joka kannusti Klangin haastattelussa muitakin suomalaisia sylkemään Fabolouksen Cold Summer -biitille.

Kauhasen puheet eivät jääneet huomaamatta, sillä haasteeseen on sittemmin vastannut lukematon joukko kotimaisen rap-kentän nimiä. Omat värssynsä ovat tiputtaneet muun muassa 2nen, Brädi, Dauda Koroma, Don Koojj, Gabi, Kevin Tandu, ODEOlematon, PonoRekami ja Rivo.

Todennäköisesti useimmat ovat sitä mieltä, että haasteen saturaatiopiste tuli vastaan jo huhtikuun puolivälin paikkeilla. Tuoreen käänteen seurauksena homma on kuitenkin muuttunut jälleen mielenkiintoiseksi.

Nyt haasteessa on tultu siihen pisteeseen, jossa jopa keikkansa perumaan joutuneet DJ:t loikkaavat dekkien takaa mikrofoniin. Helsinkiläinen DJ Taste on nimittäin tiputtanut kehiin oman versionsa, jolla kuullaan parinkymmenen vuoden uran tehneen DJ:n ensimmäiset julkaistut räpit koskaan.

Teisti on vuosikausia tiisannut seuraajiaan puhumalla tuottamisesta ja MC-hommista enemmän tai vähemmän vakavissaan. Klangin tietojen mukaan vallitseva tilanne on lopultakin laittanut asioita tapahtumaan konkreettisesti, sillä Taste on nauhoittanut studiolla kaksi kappaletta viikon sisään.

Tiputtaako MF Taste hiittiä vai kannattaisiko pitkän linjan tekijän pysytellä suosiolla omalla tontillaan? Kuuntele Tasten Cold Summer Freestyle alta.