DJ Mista S palaa radioaalloille uudella mixshowlla

Samuli Vienola

Tiedossa on hyvää etkoilufiilistä jengille perjantaihin.

Tuore ukkomies DJ Mista S aloittaa Bassolla oman viikonlopun etkoille suunnatun erikoisohjelmansa. Kaksituntinen lämmittely kulkee nimellä DJ Mista S in the Mix, ja se valtaa Basson perjantain kello 18-20 välisen ohjelmapaikan.

Suomalainen DJ-ikoni aloitti radio-uransa aikoinaan Bassolla tekemällä häntä tuolloin edustaneen ohjelmatoimiston erikoisohjelmaa nimeltä Boulevard Radio. Lisäksi Basso palkitsi hänet vuoden DJ:nä Bassoradio Music Awardseissa vuonna 2008.

Basson jälkeen pitkän linjan tekijä otti haltuunsa myös SpinFM:n ja YleX:n taajuudet. Nyt on kuitenkin tullut aika tehdä paluu Bassolle, mistä Mista S:llä on erittäin hyvä ja superpositiivinen tunne.

– Pakollisen koronabreikin aikana olen saanut hyvin ladattua akkuja ja nyt on taas taiteellisesti musiikin sekä DJ-työskentelyn saralla paljon annettavaa, DJ Mista S sanoo.

Viimeksi DJ Mista S:llä oli oma ohjelma YleX:llä.

Jape Ikonen

Uuden erikoisohjelman ajatuksena on olla mixshow, jossa mennään musiikki edellä. Toisin sanoen lähetykset tulevat olemaan sisällöllisesti pitkälti samanlaisia settejä kuin ne joita Mista S:ltä kuullaan hänen työskennellessään klubiympäristössä.

– Musatyyleissä liikutaan hiphopin, r’n’b:n ja muun tumman rytmimusiikin ympärillä isoimmista klassikoista uusimpiin lekoihin – unohtamatta tietenkään muutamaa kierrepalloa, hyviä spesiaaliedittejä ja mashuppeja. Artistivieraita ei ainakaan tällä hetkellä ole tiedossa, koska tämän ohjelman keskiössä on kuulijat.

Mista S:n mielestä hyvän radion tekemisen ytimessä ovat ylipäätään aina muutenkin kuuntelijat. Kyse on hänen mukaansa täsmälleen samasta symbioosista kuin DJ-keikoilla.

– Jos sä pystyt luomaan kestävän vuorovaikutussuhteen sun vakiokuuntelijoiden kanssa, niin hommat rullaa ja biisit valikoituu silloin melkein kuin itsestään. Molemmissa päissä pystyy aistimaan mikä on fiilis, niin biisiselektio ja palaute on sen mukaista. Mutta toisaalta, niin kuin Reiska sano aikoinaan: ”Two turntables and a microphone, that’s all we need to rock on the show.”

DJ Mista S in the Mix -ohjelman ensimmäinen tuotantokausi kestää kolme kuukautta. Ensimmäinen lähetys kuullaan perjantaina 14. toukokuuta.

– Hyvä musa, tunne ja kuuntelijat. Sillä kolminaisuudella mennään. Jos fiilis on kohdallaan niin loppu seuraa perässä. Kuullaan Bassolla perjantaisin!