Blockfestin ohjelmisto kasvoi kuudella kansainvälisellä nimellä – pääesiintyjäksi saapuu yhdysvaltalaisräppäri Playboi Carti

Petri Anttila

Festivaaliohjelmiston täydennyksen lisäksi päiväkohtainen esiintyjäjaottelu on nyt myös julki.

Ensimmäiset artistit loppuvuodesta 2022 tiedottanut Blockfest on julkistanut lisää kiinnityksiä kesän 2023 tapahtumaan. 18. ja 19. elokuuta Tampereen Ratinassa järjestettävillä täysi-ikäisille suunnatuilla festivaaleilla nähdään genren tämän hetken kuumimpiin nimiin lukeutuva yhdysvaltalainen Playboi Carti, kovassa nosteessa oleva yhdysvaltalainen Ice Spice, räpin rajoja rikkovat ja uuden sukupolven nousevat nimet yhdysvaltalaiset Ken Carson sekä Destroy Lonely, yksi Britannian menestyneimmistä hiphop-kollektiiveista D-Block Europe sekä maailman striimatuimpien artistien joukkoon lukeutuva brittiläinen laulaja ja lauluntekijä Raye.

Kotimaisista artisteista mukaan liittyvät suomiräpin renesanssimies Eevil Stöö, Indie Awards -gaalassa vuoden artisti palkinnon voittanut Ege Zulu, yksi suomiräpin ikonisimmista kollektiiveista oleva KPC, vastikään Yksi pullo / Aino -tuplasinglen julkistanut Lauri Haav, kerta toisensa jälkeen uudistumiskykyisyytensä osoittanut Melo, viime syksynä odotetun debyyttialbumin Ongelmalapsi julkistanut Fabe, kotimaisen rap-musiikin eturivipaikalle kovaa vauhtia etenevä duo Jore & Zpoppa, uuden aallon suomi-r&b:n sanansaattaja Bizi sekä räppäreiden Sairas T:n ja Käsipuolen muodostama yhteisprojekti Vitun Iso Rotsi.

Blockfesteille pääesiintyjäksi saapuva Playboi Carti lukeutuu genren tämän hetken mielenkiintoisimpiin ja toivotumpiin artisteihin. Räppäri nähtiin juuri maailman suurimman hiphop-festivaalin Rolling Loudin pääesiintyjänä, ja hän tähdittää myös Euroopan suurimpiin hiphop-festivaaleihin lukeutuvaa Wireless-festivaalia. Playboi Carti tunnetaan etenkin hiteistä Magnolia ja wokeuplikethis*, jotka kummatkin löytyvät hänen vuonna 2017 ilmestyneestä Playboi Carti -mixtapelta. Artistilta odotetaan parhaillaan uutta albumia, jonka tarkkaa julkaisupäivämäärää ei olla kuitenkaan kerrottu.

Ice Spice on tämän hetken puhutuimpiin nimiin lukeutuva yhdysvaltalaisräppäri, jonka ura lähti nopeaan nousukiitoon vuonna 2022 julkaistun Munch (Feelin’ U) kappaleen myötä. Artistia ylistävät niin The New York Times ja Time -lehdet kuin myös hiphopin kärkikastiin kuuluvat artistit, kuten Drake ja Nicki Minaj. Ice Spice julkaisi alkuvuodesta Like..? -nimisen debyytti-EP:nsä, joka sisältää esikoishittinsä lisäksi myös muun muassa kappaleet In Ha MoodBikini Bottom sekä Gangsta Boo yhdessä Blockfesteille saapuvan Lil Tjayn kanssa.

Räppäreistä Young Adz ja Dirtbike LB muodostuva D-Block Europe on yksi Britannian menestyneimmistä hiphop-kollektiiveista. Yhtye teki läpimurtonsa Trap House sekä Large Amounts hittien myötä vuonna 2017, ja kollektiivin repertuaariin sisältyvästä seitsemästä albumista kuusi on yltänyt Iso-Britannian virallisen albumilistan kärkikymmenikköön. D-Block Europe tähdittää yhtenä pääesiintyjänä Euroopan suurimpiin hiphop-festivaaleihin lukeutuvaa Wireless-festivaalia.

Raye on menestynyt brittiläinen laulaja ja lauluntekijä sekä yksi maansa parhaimpia biisintekijöitä. Lukuisten menestyksekkäiden artistiyhteistöiden lisäksi, hän on kirjoittanut kappaleita maailman tunnetuimmille artisteille, kuten Beyoncé, Khalid, Ellie Goulding, John Legend, Diplo ja David Guetta. Raye julkaisi juuri kauan odotetun debyyttialbuminsa My 21st Century Blues, joka sisältää Iso-Britannian virallisen singlelistan kärkeen menneen ja Billboardin TOP 25 joukkoon kivunneen Escapism.-hitin.

Ensimmäistä kertaa Suomeen saapuvat atlantalaisräppärit Ken Carson ja Destroy Lonely edustavat Playboi Cartin perustamaa Opium -levy-yhtiötä. Kriitikoiden ylistämä Ken Carson lukeutuu uuden sukupolven nouseviin nimiin, joka tunnetaan parhaiten kappaleista Yale ja Rock N Roll. Destroy Lonely on perinteisen rap-musiikin rajoja rikkova nuori artistitulokas, joka on tunnettu erityisesti hypnoottisen melodisista ja koukuttavista trap-biiteistä sekä kappaleista NOSTYLIST ja Bane.

Blockfestin vuoden 2023 ohjelmisto täydentyy vielä kevään mittaan. Lisätietoja tapahtumasta ja artisteista voit lukea Blockfestin kotisivuilta.

Lipunmyynti on parhaillaan käynnissä Tiketissä ja Ticketmasterissa. Valitsemalla Kivran Blockfest-lipulle toimitustavaksi, on toimitusmaksu asiakkaalle ilmainen. Tapahtuman aikana on myös luvassa Kivran käyttäjille etuja ja alennuksia, jotka saa käyttöönsä näyttämällä Blockfest-lippua Kivrasta.