Musiikillisesti kokeilunhaluinen Axel Kala aloittaa debyyttialbuminsa myötä ensimmäiset omat keikkansa

Juuri julkaistulla albumilla on varioitu eri tyylejä sekä maailmoja.

Jyväskylässä asuva ja KPCkollektiiviin kuuluva räppäri-tuottaja Axel Kala julkaisi odotetun debyyttialbuminsa Sademies.

Albumi sisältää yhteensä yksitoista kappaletta ja levyllä on mukana myös aiemmin julkaistut singlet Moni meist, Sait mut jäämään yhdessä Skywalkin kanssa, Kosketan pilvii, Sooloo ja Alien.

Artistin aiempaan tunnettuun tuotantoon kuuluvat muun muassa kappaleet Moni meist sekä Epäkohtelias Pyrythekidin ja Gettomasan kanssa.

Tämän lisäksi peräti vuosikymmenen musiikkia tuottanut ja julkaissut Axel Kala on uransa aikana tuottanut kotimaisia artisteja kuten Etta, Stepa, Are, Lyttä, Pyrythekid, Mouhous, sekä yhtä yhdysvaltalaisen Bonesin kappaletta.

Viime viikolla julkaistu debyyttialbumi on useamman vuoden työn alla ollut projekti. Se saamisesta päätökseen räppärillä on positiivinen ja huojentunut olo.

– Elämässä on aina helpottavaa saattaa jotain loppuun asti. Tälle levylle päätyi monen vuoden ajalta harvat ja valitut biisit ja seison ylpeenä tän kokonaisuuden takana.

Kokonaisuus on luotu kokonaan myös yhdellä kappaleella vierailevan tuottaja-artisti Skywalkin kanssa. Axel kuvailee kokonaisuudessa kuuluvan variaatio erilaisia tyylejä ja maailmoja.

– Rekami sano mulle et mä oon luonut ite oman aallon tällä soundilla ja sillä aallolla mä koen levyllä edelleen ratsastavani. Mut toisaalta mua on artistina ja tuottajana aina leimannut kokeilunhalu, joten kyl täs on taas varioitu eri tyylejä ja maailmoja. Levyn jokainen träkki on tehty Skywalkin kanssa ja mä koen et meidän molempien tunnemaailmat kuuluu tällä levyllä, hän kertoo.

Loppuvuodesta 2022 järjestetyllä KPC Tourilla ensimmäiset soolokeikkansa tehnyt Axel Kala kertoo aloittavansa myös omat keikat heti albumin julkaisun jälkeen. Liven lisäksi tulevaisuuden suunnitelmissa on julkaista jo pian albumin jälkeen uutta musiikkia.

– Tällä levyllä ei oo muita fiittejä Skywalkia lukuunottamatta, seuraavaks musta tuntuu siltä et haluan julkasta musaa myös muiden artistien kanssa ketä arvostan kovasti. Ja ekat soolokeikat alkaa nyt maaliskuussa, nähään siellä!

Nappaa raikas kokonaisuus kuunteluun alta. Mukana kuuluu räppärille tunnusomaista melodiaa sekä yllättävämpää soundimaailmaa esitellen artistista monipuolisesti erilaisia sävyjä.