Supertähti Akon saapuu Suomeen esiintymään – vuoden 2023 Blockfestin ensimmäiset artistit julki

Julius Konttinen

Festivaaleilla nähdään myös yhdysvaltalaisräppäri Lil Tjay ja ruotsalaispioneeri Bladee.

Jokaisena järjestysvuotenaan jo ennakkoon loppuunmyyty Blockfest valtaa jälleen Tampereen Ratina Stadionin ja Ratinanniemen 18.-19.8.2023.

Festivaalin ensimmäiset kansainväliset huippukiinnitykset ovat useita Grammy-ehdokkuuksia pokannut ja yli 35 miljoonaa albumia maailmanlaajuisesti myynyt senegalilais-yhdysvaltalainen hiphop- ja R&B-artisti Akon, viime vuonna läpimurtonsa tehnyt yhdysvaltalaisräppäri Lil Tjay sekä cloud rapin ruotsalaispioneeri Bladee.

Sielukkaasta äänestä ja lukemattomista omista hiteistä, kuten Smack That ja I Wanna Love You tunnetun Akonin repertuaariin sisältyy myös huikeat kolmesataa vierailijaesiintymistä ikonisten artistien, kuten Michael Jacksonin, Eminemin, Lady Gagan ja Gwen Stefanin kappaleilla. Akonin nimissä on maailmanlaajuisesti yli 35 miljoonaa myytyä albumia, viisi Grammy-ehdokkuutta sekä neljäkymmentäviisi Billboard HOT 100 -listasijoitusta.

Debyytistään lähtien 21-vuotias Lil Tjay on onnistunut kasvattamaan vankan kuulijakunnan ja kerännyt valtavaa ylistystä. Räppärin tunnetuimpia hittejä ovat F.N. vuodelta 2019 sekä Calling My Phone vuodelta 2021. Artistin useiden Billboard-listasijoitussaavutusten lisäksi hiphop-musiikkiin keskittyvä yhdysvaltalaismedia XXL valitsi Lil Tjay:n Destined 2 Win -albumin vuoden 2021 parhaimpien hiphop-projektien joukkoon.

Kotimaisista artisteista ensi kesän Blockfesteille esiintymään on vahvistettu Gettomasa, puhtaasti räpin pariin paluun tehnyt Mikael Gabriel, Suomen kuunnelluimpien artistien kärkikymmenikköön kivunnut Sexmane, kohti läpimurtoaan etenevä ja juuri debyyttialbuminsa julkistanut tamperelainen Costi sekä Pihlaja, jonka Etan kanssa tehty yhteiskappale Bändäri nousi vuoden 2022 Spotifyn kuunnelluimpien joukkoon. Lisäksi Tampereella nähdään vuoden 2022 tehtyjen julkaisujen myötä puhutuimpien rap-tapausten joukkoon kivunnut Turisti, YleX:n Läpimurto 2022 -yleisöäänestyksen voittanut jambo sekä nousevat räp-nimet tamperelainen Jami Faltin ja turkulainen Nebi. Festivaalin ohjelmisto täydentyy tulevan kevään aikana useilla kansainvälisillä huippunimillä sekä kiinnostavimmilla kotimaisilla artisteilla.

Jatkossa tapahtumassa käyvät kaikki yleisimmät maksutavat

Festivaali tiedottaa lisäksi, että se on päättänyt luopua vuodesta 2017 asti käytössä olleesta cashless-maksurannekkeesta tarjotakseen festivaalikävijöille entistä jouhevamman asiakaskokemuksen.

– Olemme kuulleet kävijöitä, ja halutaan tietenkin tehdä asioinnista mahdollisimman sujuvaa kaikille, kertoo festivaalin promoottori Kalle Kallonen.

Jatkossa Blockfesteilla voi maksaa ostokset kaikilla yleisimmillä maksutavoilla.

​​Blockfest-liput on mahdollista ostaa ennakkoon sekä edullisempaan hintaan Tise-sovelluksen kautta parin päivän ajan 13.-15.12. välisenä aikana. Ennakkomyynnin pariin pääsy edellyttää Tise -applikaation latauksen ja rekisteröitymisen. Lippujen ostoon pääset klikkaamalla banneria sovelluksen etusivulta. Etenkin Exclusive -ja Flex-lipputyyppien on ollut tapana myydä loppuun jo varhaisessa vaiheessa.

Julkinen lipunmyynti käynnistyy perjantaina 16.12. klo 9 Tiketissä ja Ticketmasterissa. Tiketistä ostetun Blockfest-lipun toimitustavaksi jos valitsee Kivran, lipun toimitusmaksu on ilmainen.

Festivaali on suunnattu täysi-ikäisille myös vuonna 2023. Lisätietoja tapahtumasta ja artisteista voit lukea Blockfestin kotisivuilta.

Klangi toimii vuonna 2023 Blockfestin virallisena mediakumppanina.