Areksen uudella singlellä Robin-sample: drillikomppi yhdistettynä nostalgiaan

Helmi Padatsu

TikTok-livessä rakentunut biisi käsittelee ihmissuhteita, erityisesti rakkautta.

Tänä vuonna vasta kerran omaa tuotantoa julkaissut Ares tiputti uuden singlen, joka kantaa nimeä Olkapää. Kappale tarjoilee nostalgiaa nuorelle sukupolvelle samplaten Robinin Sua varten -hittibiisiä vuodelta 2014. Artistien välisten yhteistöiden yleistyessä, tuntuu Areksen uusi single kekseliäältä vedolta.

Rähinä Recordsille vuoden 2018 lokakuussa kiinnitetty artisti kertoo odottavansa innolla uuden singlen julkaisua etenkin, kun kyseessä on oma biisi.

– Tää biisi tuntuu oman uran kannalta tosi merkitykselliseltä. Singleä julkaistessa on vähän ku yksin maailman edessä, yhteisbiiseissä kokemus on jaettu jonkun kanssa, Ares kertoo.

Ares kertoo biisin kertovan rakkaudesta. Ensimmäinen verse on ikään kuin puhetta kumppanille, mutta toisessa teemat kääntyvät kohti perhettä ja läheisiä. Aiheita käsitellään osin myös perinteisten “rap-kliseiden” kautta.

Kappaleen syntyprosessi oli mielenkiintoinen sen synnyttyä osin TikTok-liven aikana. Artisti kertoo ensimmäisen versen olleen kirjoitettu aiemmin ja kertosäkeen olleen alun perin erilainen. Kappaleen tempo toi mieleen tutun melodian, joka hetken muistelun jälkeen paljastui Robinin kappaleesta tutuksi. Ensimmäinen live ikinä kyseisellä alustalla yllätti suuresti, kun katsojaluvut nousivat nopealla tahdilla. Ares kertoo yleisön halunneen kuulla biisin aina uudelleen ja uudelleen ja lopulta toiseen verseen päätyi jopa katsojan keksimä riimi.

“Biisi tuntu heti siltä, et nyt on jotain isoo käsissä. Ei Danitellon kans kumpikaan saatu yöllä unta, kun biisi pyöri mielessä.”

Esikoisalbumi Skala keskittyi paljon henkilökohtaistenkin tunteiden käsittelyyn ja pyrki myös esittelemään artistin yleisölle. Aiheissa mentiin jopa perhesuhteisiin, mutta vastapainona kuultiin myös energisiä hittikaliiperin biisejä, kuten kultaa streamannut Eihä?, jolla vierailee Lewizki.

Ares paljastaa uuden singlen olevan osa tulevaa albumia, joka julkaistanee ensi vuoden puolella. Tavoitteena on kokonaisuus, josta välittyy selkeästi toisen albumin tunnelma. Seuraava tulee olemaan taidonnäyte “läpi silmien, jotka on jo kokenu ensimmäisen albumin”.

Alla olevasta linkistä pääset kuuntelemaan Danitellon tuottaman biisin.