Oodi kiireettömälle kruisailulle – Shakkii-kaksikon uudella singlellä mukana Stepa

Max Steffanson

Parivaljakon näkee keikkailemassa marraskuussa alkavalla KPC Tourilla.

Aksimin ja Joosu J:n luotsaama Shakkii-yhtye julkaisi perjantaina Diana-kappaleen, joka on oodi kiireettömälle kruisailulle. Singlellä vierailee kesällä Siistii räppii -albumin julkaissut suomiräpin moniottelija Stepa. Old schoolista vaikutteita ottanut tuotanto, rouhean pehmeä r&b-kertosäe sekä vääjäämätön tarinankerronta on juuri sitä mitä Shakkii-kaksikko osaa mitä mainioimmin.

Singlen tuotannosta vastaa duon tuottajan roolia kantava Aksim.

– Kaikki saundit tehty itse, tietysti MPC:llä niinku tähänkin saakka ja kaikki laulut kirjoitetaan kahdestaan Joosun kanssa. Stepa pyydettiin mukaan, se itseasiassa vähän niiku inspiroi ruuvaa tän biitin, hän kertoo.

Kappaleen yhteydessä julkaistaan Max Steffanssonin ohjaama musiikkivideo KPC-kollektiivin YouTube-kanavalle.

– Musavideo kuvattiin Lahdessa ja pidin sitä outona valintana, mutta lopulta se oli just oikein lähteä jonnekkin missä harvoin pääsee käymään. Kuvauksissa Aksim toilaili ja hassutteli niin, että me naurettiin Joosun kans itsemme pöydän alle. Hyviä ukkoja molemmat ja toivon, että he saavuttavat musiikin saralla kaiken sen, mitä he haluavat saavuttaa,  Stepa kertoo.

Kaksikon näkee myös keikkalavoilla muun muassa marraskuussa starttaavalla KPC Tourilla. Kymmenen räppärin muodostama KPC on yksi suomirapin ikonisimmista kollektiiveista, Shakkii-duon lisäksi tulevalla kiertueella nähdään esimerkiksi Gettomasa, Are ja Pyrythekid.